Leikkimökin rakentaminen (osa 1) – Tästä se alkaa!

Tähän se sitten tulee. Leikkimökki. Paikaksi valikoitui lopulta tontin takareuna (epätasaisesta maastosta huolimatta) ja hyvä niin, koska sittemmin on jo ehditty suunnitella vajan rakentamista pihan tasaisempaan kohtaan.

Lapsi seisoo paikalla, johon aiotaan rakentaa leikkimökki.

Jännä, kuinka hetki sitten vielä vatvottiin mökin paikkaa, kokoa ja muitakin yksityiskohtia, kun nyt lopputulos jo siintää melko selkeänä silmissä. Mökkiin tulee neliöitä niin paljon kuin mahdollista ilman erillistä lupaa (eli huimat viisi), sisälle rakennetaan parvi ja terassia tehdään kahdelle sivulle.

Pihanäkymä tulevan leikkimökin suuntaan, edustalla vanha terassi ja kukkia.

Autotalli on tällä hetkellä täynnä uutta puutavaraa ja vanhoja ikkunoita. Tästä se ajatus erilliseen vajarakennukseen lähtikin.

Autotalli täynnä puutavaraa ja lapsi mittamassa lautaa.

Jos jossain on yritetty säästää, niin ovessa ja ikkunoissa, joita on etsitty käytettynä useammastakin paikasta. Leikkimökin on tarkoitus toimia myöhemmin mahdollisesti varastona tai jonkinlaisena kesähuoneen tapaisena, niin siksi ei olla haluttu tinkiä oven koosta tai ikkunoiden määrästä. Ikkunoita onkin tulossa joka seinälle ja ovi on vähän liiankin iso.

Lapsi rapsuttelee maalia pois vanhasta ikkunan pokasta.

Ihanien, vanhojen ikkunoiden ainoa huono puoli on niiden vaatima kunnostus. Työ sinänsä ei haittaisi, mutta taapero ei meinaa antaa aikaa moiseen hommaan. Hiekkalaatikko ja vesiletku ovat yleensä kiinnostavampia kuin mökkityömaa.

Vanha ikkunan poka, josta rapsutellaan maalia pois.

Onneksi projektilla ei ole kiire ja talkoilla homma etenee välillä hyvinkin sutjakkaasti. Ja toisinaan pikkutyyppikin heittäytyy remppamieheksi.

Lapsi harjoittelee mittanauhan käyttöä.

Nyt kun pohjatyöt ovat hyvällä mallilla, niin kohta päästään lattian ja terassin kimppuun. (Huomaa alemmassa kuvassa ”pieni” kivi…)

Leikkimökin harkkoperustus.

Alla linkit leikkimökin rakentamisen kaikkiin osiin: