Leikkimökin rakentaminen (osa 5) – Ulkoverhous ja parvi

Leikkimökin rakentaminen on jatkunut aina sään salliessa. Yksi iso etappi oli ulkoverhouslautojen saaminen seiniin, koska sen jälkeen mökki alkoi näyttää kummasti valmiimmalta.

Rakenteilla oleva moderni leikkimökki sivulta.

Hommaa riittää kuitenkin vielä useammaksi päiväksi ennen kuin kaikki on oikeasti valmista.

Moni pieneltäkin vaikuttava asia vie yllättävän paljon aikaa (esimerkiksi itse maalasin yhden päivän toista maalikerrosta noihin neljään pieneen seinään), mutta onneksi tällä projektilla ei ole kiire. Näissä kuvissa mökin pinnassa on muuten vasta yksi kerros punaista Vinhaa.

Rakenteilla olevan  leikkimökin katonrajan maalaus.

Ja vaikka kuinka on yrittänyt tehdä asiat järkevässä järjestyksessä, niin välillä ei vaan voi välttyä tekemästä jotain hankalimman kautta (kuten viimeiset maalaukset katonrajassa).

Rakenteilla oleva leikkimökki sisältä, maalaamaton parvi.

Koko leikkimökkiajatuksen alusta asti oli ideana, että lopputuloksessa olisi jokin kiipeilymahdollisuus. Lopulta ajatus jalostui parveksi, jossa voinee aluksi leikkiä ja josta myöhemmin saa mukavan löhöilypaikan.

Leikkimökin parvi rakennusvaiheessa.

Parven tikkaiden ja kaiteen lopullinen suunnittelu tehtiin vasta siinä vaiheessa, kun oli niiden rakentamisen vuoro. Kaiteesta tehtiin tarkoituksella korkea, jotta parvella olisi helpompi vierailla pikkutyypin kanssa. Jotta näkymä parvelta olisi hyvä ja mökki pysyisi mahdollisen avarana, kaiteeseen on tulossa vielä pleksi (aiemmin aiotun vaakalaudoituksen sijaan).

Leikkimökin parven alapuoli ennen maalausta.

Parven alapuolelle jäävän tilan korkeus on noin 130 cm. Aluksi tilaan saa pikkutyypille muutaman leikkipisteen ja myöhemmin siihen voi tehdä vaikka jonkinlaisen sohvaviritelmän. Ei siis korkeudestaan (tai mataluudestaan) huolimatta ollenkaan turhaa tilaa, vaikka niinkin jossain vaiheessa epäiltiin.

Moderni leikkimökki.

Leikkimökin jokaisella seinällä on jonkinlainen ikkuna (tai kaksi). Suunnitteluvaiheessa vähän emmittiin, olisiko moinen ikkunamäärä liioittelua, mutta onneksi ei luovuttu yhdestäkään. Viiteen neliöön saa mukavasti lisää avaruuden tuntua, kun ei tarvitse tuijottaa pelkkiä seiniä. Runsas luonnonvalokin on varsin tervetullutta sähköttömään mökkiin.

Niin se vaan valmistuu, pala palalta. Vielä vähän maalausta, listoja ja muuta pikkuviilausta niin ollaan jo pitkällä.

Moderni leikkimökki.

Alla linkit leikkimökin rakentamisen kaikkiin osiin: