Takapihalla tapahtunutta keväällä 2020

Vielä olisi maltettava muutama viikko ennen kuin leikkimökin rakentaminen pääsee alkamaan täydellä teholla. Sormia kyllä syyhyttää jo siihen malliin, että ehkä kohta voisi jo pikkuisen aloitella ja rapsuttaa vanhoja maaleja nurkkiin hamstratuista käytetyistä ikkunoista, käsitellä lattialautojen alapuolia homeenestoaineella ja maalata valmiiksi räystäslautoja.

Aurinkoinen hiekkalaatikko leluineen.

Ennen kuin projektien painopiste siirtyy täysin tuohon mökkihommaan, niin tässä olisi vielä katsaus kevään projekteihin takapihan puolella:

Hiekkalaatikon kehikko valmistui jo viime vuonna, mutta tänä vuonna siihen hankittiin myös hiekkaa. Alkuun päästiin muutamalla säkillä kaupasta kannettua tavaraa ja lopputäyttö vaatikin sitten peräkärryn ja reissun hiekkakuopalle (luvan kanssa tietysti). Yllättävän paljon tuollaiseen pienehköön laatikkoon (1.5 m x 1.5 m) mahtuu hiekkaa. Ja kuinka paljon tuollainen määrä hiekkaa painaakaan… Ei viitsi ainakaan enää suunnitella hiekkalaatikon siirtämistä suuntaan tai toiseen.

Pieni lapsi istuu hiekkalaatikon reunalla.

Laatikkoa rakentaessa mietittiin myös puisen kannen tekemistä, mutta lopulta jätettiin penkeiksi kääntyvä kansi vain ajatuksen asteelle. Sellainen olisi ollut kuitenkin todella kätevä. Nyt piti keksiä pikavauhtia jotain muuta suojaa hiekalle, kun pihalla on toisinaan näkynyt kissa ja pikkulinnutkin tuntuvat nauttivan hiekkakylvyistä.

Tällä hetkellä hiekkaa suojaa pressukansi, joka on yhdestä reunasta kiinni hiekkalaatikon reunassa ja jonka voi rullata pressun toisessa reunassa olevan puukepin ympärille.

Hiekkalaatikko, joka on suojattu pressulla.

Takapihan terassi jätetiin rakennusvaiheessa ilman kaidetta, koska korkeusero terassin ja maan välillä on aikuisen näkökulmasta pieni. Nyt taaperon alettua juosta terassilla (pallon perässä ja muutenkin) alkoi kaiteen tekeminen kuitenkin houkutella. Siistiin lopputulokseen pääseminen näin jälkikäteen tuntui hivenen vaikeammalta, mutta onneksi kuitenkin alettiin tähänkin hommaan.

Terassi, jonka ympäri kiertää kaiteet.

Kaide tehtiin kestopuusta ja tällä taktiikalla hinta oli huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi valmiita elementtejä käyttäen (kaidetta tarvittiin reilut 15 m). Vähän on vielä mietitty yhden rimarivin laittamista kaiteen alareunaan, jotta pienemmät pallot eivät pääsisi putoamaan vähän väliä (tai pikemmin niitä ei pääsisi koko ajan potkimaan pois terassilta).

Liukumäen osat odottamassa kokoamista.

Keinusta ja liukumäestä olikin jo juttua aikaisemmin.

Liukumäen rakentaminen vaiheessa.

Liukumäen vaiheessa-kuvat pääsivät unohtumaan liukumäen esittelyn aikaan, joten tässä nyt hieman niitäkin. Ja alla on jo lähes valmis rakennelma.

Valmis liukumäki omassa pihassa.

Kummasti tuntuu, ettei nykyään ehdi tehdä yhtään mitään. Mutta onhan tässä nyt jotain pientä tullut puuhasteltua…