Leikkimökin rakentaminen (osa 2) – Valmiit suunnitelmat ja perustushommia

Juhannuksena piirtelin viimeiset versiot leikkimökistä, joten nyt se on menoa. Enää ei venkslata ikkunoiden paikkoja tai parven korkeutta. Vielä kun remppamiehet pitäisivät suunnitelmia oikein päin (tai muistaisivat, kumpi seinämoduulin puolista tulee ulos päin ja kumpi sisään päin), niin ei saada edes ex tempore -muutoksia.

Aika moneen kertaan sain rustata rakenteet läpi ennen kuin kaikki oli kohdillaan. Välillä tuli mieleen uusia ideoita ja välillä taas bongasin projektiin lisää vanhoja ikkunoita. Perinteinen ruutupaperi oli kyllä ihan paras apuri suunnitteluvaiheeseen.

Leikkimökin harkkoperustus.

Leikkimökki rakennetaan soralla lepäävien harkkojen päälle. Ja vaikka seurasin urakkaa vain vierestä toljottaen, niin voin todeta, että on muuten pirullista hommaa tuo harkkojen suoraan saaminen (etenkin kun lähtökohtana on rinne). Harkkojen väliin levitettiin varastoista löytyneet suodatinkankaat, jotta maasta puskisi myöhemmin edes muutama rikkaruoho vähemmän.

Leikkimökin perustus ja lattia.

Ylemmässä kuvassa vilahtaa lattian ja terassin runko, jonka päällä pötköttelee tulevat lattialaudat homeenestoaineella käsiteltynä. En löytänyt mistään mainintaa, kuinka mökin lattialaudat (jotka eivät ole kestopuuta) kannattaisi suojata alapuolelta. Sen sijaan löysin paljon juttuja ja kysymyksiä koskien erilaisia leikkimökkien homeongelmia. Siispä ihan oman mielen rauhoittamiseksi lattialaudat päätettiin käsitellä homeenestoaineella ja ulkomaalilla ennen kuin ne asennetaan paikalleen. Tärkeintä lienee kuitenkin riittävä tuuletusväli lautojen ja maan välillä.

Vanha ikkunan poka, jonka maalia on rapsuteltu irti.

Sillä välin kun toiset paiskivat ihan oikeita hommia, näpertelin itse taas vanhojen ikkunoiden parissa. Olisi mielenkiintoista tietää, missä nämäkin ikkunat ovat aikoinaan olleet. Ainakin ne on ehditty maalata jo useammalla värillä vuosien saatossa. Mahdanko olla ensimmäinen, joka yrittää raaputtaa pois edelliset kerrokset…

Kesäprojektien yksi parhaista puolista on ehdottomasti ulkona syöminen.

Lapsi rapsuttelee maalia vanhasta ikkunan pokasta.

Tällä hetkellä mökistä on valmiina etu- ja takaseinän runkomoduulit. Ei meinaisi malttaa odottaa, että saataisiin koko mökin runko kasaan. Sitten näkisi, mitä sitä oikein tuli suunniteltua.

Lapsi mittailee leikkimökin seinämoduulia.

Alla linkit leikkimökin rakentamisen kaikkiin osiin: