Leikkimökin rakentaminen (osa 3) – Runko pystyssä

Torstaina saatiin leikkimökin runko pystyyn ja päästiin jo vähän makustelemaan, miten mökki tulee pihapiiriin istumaan. Rakennelman korkeus vaikuttaa todellisuudessa hivenen odotettua huimemmalta, mutta ei missään nimessä huonommalta – päinvastoin.

Leikkimökin perustus ja lattia.

Leikkimökin rakennustapoja on varmasti yhtä monta kuin rakentajiakin. Tämä projekti aloitettiin tekemällä leikkimökin lattia pontillisesta mökkilattialaudasta ja terassi vihreästä kestopuusta.

Leikkimökin seinämoduulit.

Etu- ja takaseinä sekä osa toisesta sivuseinästä tehtiin ensin valmiiksi moduuleiksi, jotka sitten kiinnitettiin paikoilleen lattian päälle. Rakenteet tehtiin höylätystä puutavarasta, koska ne jäävät sisäpuolella näkyviin. Isojen ikkunoiden, suuren oven ja parven takia kakkosnelosta heiveröisempää puuta ei viitsinyt runkoon ajatellakaan.

Pulpettikatto miellytti ajatuksena eniten silmää ja vaikutti lisäksi yksinkertaisimmalta toteuttaa, joten kattomallia ei tarvinnut kauaa miettiä.

Leikkimökin runko pystyssä.

Vaikka työkalut ovat pikkutyypin mielestä äärettömän mielenkiintoisia, niin leikkimökkityömaa ei ole kuitenkaan vetänyt puoleensa magneetin lailla. Ehkäpä sitten siinä vaiheessa, kun päästään pienempien yksityiskohtien kimppuun…

Alla linkit leikkimökin rakentamisen kaikkiin osiin: