Vajan rakentaminen (osa 2): Runko

Kyllä tätä oli odotettu! Vihdoinkin säät ja työvuorolistat sallivat vajan rakentamisen aloituksen. Pohjatyöt kärsittiin jo viime syksyn puolella, joten nyt päästiin suoraan rakentamisen siihen vaiheeseen, missä tuloksia alkaa näkyä nopeasti.

Vajan pohja; laatoitus ja pilarijalat.

Vajaan on tulossa kaksi erillistä osiota: puuvarasto ja pyörävarasto. Lisäksi pyörävaraston puolelle ympätään vähän säilytystilaa muullekin roinalle.

Vajan rakentamisen alkuvaihe.

Pikkutyyppi on todella innostunut remppaaja ja auttaa projektissa hienosti. Tosin ohjeita on ihan turha yrittää antaa tälle tekijälle. 😀

Viime kesän leikkimökkiprojektia varten piirrettiin suunnitelmat sentilleen ennen kuin aloitettiin varsinainen rakentaminen. Tällä kertaa alussa oli tiedossa, millainen lopputulos suunnilleen halutaan, mutta viimeiset mittaillut jätettiin tehtäväksi työn lomaan.

Vajan tukirakenteet pystyssä.

Varasto ei periaatteessa tarvitsisi suuria ikkunoita (päinvastoin), mutta halusin sellaiset joka tapauksessa. Vanhat ikkunankarmit ostettiin sattuman kautta naapurin autotallin kätköistä.

Vajan tukirakanteet ja ikkunoiden paikat.

Polkupyörillä tulee olemaan melkoisen kivat maiset varastosta pihapiiriin. Ja auttaahan nuo ikkunat myös käyttäjää näkemään sisällä paremmin, ellei ulkona satu olemaan pilkkopimeä. Sähkövaloja kun ei varastoon olla asentamassa.

Vajan vanhat ikkunoiden pokat paikoillaan.

Kuten olen jo usein maininnut, joku näissä vanhoissa ikkunoissa kiehtoo…

Pikkutyyppi on varmasti käynyt kiristämässä rakennelman jokaisen ruuvin. Kummasti kaksivuotiaalla pysyy jo työkalut hyppysissä ja otteetkin ovat ihan oikeat.

Rungon jälkeen kattolaudoitus ilmestyi paikoilleen yhdessä hujauksessa. Tai ainakin siltä se vaikutti, kun sivusta seurasin.

Vajan katto sisäpuolelta kuvattuna.

Parin päivän uurastuksen jälkeen vajaprojekti on jo näin hyvässä mallissa.