Kunnon liukumäki omalle takapihalle

Yksi tämän kevään projekteista on ollut liukumäen perään haikailu. Haussa on ollut tarpeeksi pitkä ja kestävä liukumäki, jotta siitä olisi iloa useammaksi vuodeksi (budjettia unohtamatta). Lopulta sopiva liukuosa bongattiin tori.fi:stä (tietysti vähän turhan kaukaa) ja… niin oli taas peräkärry vuokrattava. 

Metallinen liukumäki omakotitalon takapihalla.

Kyseessä oli vanha, käytöstä poistettu Lappset-merkkinen metallinen liukumäki. Onneksi samalla hakureissulla tuli huomattua myös myynnissä olevat vanhat portaat, jotta ei tarvinnut rakentaa ihan kaikkia liukumäen rungon puuosia alusta alkaen. 

Metallinen liukumäki edestä kuvattuna.

Rakennelman runko tehtiin kestopuusta ja myöhemmin olisi tarkoitus lisätä vielä vähän materiaalia tuohon liukumäen yläosan reunoille. 

Metallinen liukumäki omakotitalon takapihalla.

Ja koska myyjällä oli melkoinen aarreaitta näytettävänä, niin samalta reissulta kotiutettiin myös pätkä isoa putkea (rakennuspuolen juttuja) ja tukeva metallirunkoinen penkki. Putkelle löytyi sattumalta sopiva paikkakin liukumäen rungosta. Aika näyttää, kelpaako se leikkipaikaksi.

Metallinen liukumäki sivusta kuvattuna.

Huomattavasti helpommalla olisi päässyt ostamalla kaupasta uuden muovisen liukumäen, mutta onhan tämä nyt kivempi. Kelpaa aikuistenkin laskea 😀