Majasänky ja tuunatut lasten kalusteet

Pinnasänky sai jo jokin aika sitten ylleen katoksen ja nyt laitettiin sänkyyn vielä etuseinäkin majatunnelmaa luomaan. Nukkumiseen pinnasänky ei todennäköisesti pikkutyypin mielestä kelpaa ikinä, joten sama ottaa siitä hyöty irti edes leikkipaikkana. Majaseinä tehtiin koivuvanerista (6 mm). Yksi vanerilevy (80×120 cm) riitti mukavasti koko projektiin.

Ajatus majasängystä muotoutui, kun mietin mahdollisuuksia tehdä kiinteämpää majarakennelmaa sisälle. Kovin monimutkaiseen rakentamiseen ei viitsinyt alkaa, koska jossain vaiheessa sisämaja olisi pitänyt kuitenkin purkaa pois. Nyt maja lähtee aikanaan kätevästi samalla, kun on aika vaihtaa sänky isompaan.

Pinnasängystä tuunattu majasänky.

Ja kun maalipensseliin piti kerran tarttua, niin maalattiin samalla myös muutamat pienet kalusteet. Kalusteet löytyivät torin annetaan-palstalta, joten niitä uskalsi ihan surutta lähteä työstämään. Valitettavasti en muistanut ottaa ennen-kuvia, joista olisi nähnyt projektissa tapahtuneen suuremman muutoksen. Pöytä ja selkänojalliset tuolit ovat alun perin Ikeasta (Lätt) ja edellinen omistaja oli maalannut ne vihreäksi. Pikkujakkarat olivat puolestaan vaaleansinipunaisia.

Maalatut lastenkalusteet ulkona kuivumassa.

Ikean kalusteiden pöytälevy ja istuintasot eivät oikein sytyttäneet. Niiden materiaali oli ohutta puukuitulevyä ja levyt oli pujotettu kalusteissa olleisiin uriin. Onneksi nurkista löytyi valmiina taas koivuvaneria (9 mm), josta sai kätevästi uudet tasot.

Lasten pieni pöytä ja tuolit.

Kalusteet maalattiin ensin Otex Akvalla ja sen jälkeen Helmi-kalustemaalilla. Majasängyssä käytettiin samoja maaleja. Pöydän ja tuolien koivuvaneriosat lakattiin sävytetyllä Kiva-kalustelakalla, jotta pinta kestäisi paremmin ja vanerin kuviot kuultaisivat hieman läpi. Maalit valikoituivat sen mukaan, mitä varastosta jo löytyi. Muussa tapauksessa olisin valinnut hieman paremmin kulutusta kestävät pinnat.

Yksi kommentti

  1. Onpas hauskan näköinen tuo lastensänky, todella hyvin suunniteltu. Meilläkin on juuri lasten tarvikkeiden hankinta käynnissä, mutta menimme jo ostamaan valmiin patja/ sänkypaketin vauvalle. Ei siinä sekin on toki kiva, mutta tällainenhan olisi ollut persoonallisempi. Ohjeetkin vaikuttavat mukavan helpoilta.

Kommentit on suljettu.