Tuunaava lapsi

Pikkutyyppi on ollut aina luontaisesti kiinnostunut työkaluista ja niiden käyttämisestä, mikä on mielestäni varsin mukavaa, koska oma harrastuspersoonani on jonkinlainen sunnuntairemppaajan ja himotuunaajan sekoitus.

Lapsi ja oikeat työkalut eivät toki aluksi kuulostaneet kaikista vaarattomimmalta yhdistelmältä, mutta niin vain pieni ihminen on kerta toisensa jälkeen päässyt yllättämään näppäryydellään. Ja kukapa sitä nyt iän kaiken jaksaisi leikkityökaluilla harjoitella, kun niillä ei loppujen lopuksi saa kovinkaan paljoa aikaiseksi.

Lapsi ja työkaluseinä.

Pikkutyyppi (4-vee) saa tällä hetkellä käyttää vapaasti jo kaikkia muita huushollista löytyviä työkaluja paitsi kirvestä (ja sähköllä toimivia sahoja). Hän osaa muun muassa jo…

…mitata ja merkitä työstökohtia…

Lapsi sahaa.

…käyttää ruuvipenkkiä ja sahata…

Lapsi poraa.

…porata reikiä akkukäyttöisellä ruuvinvääntimellä…

Lapsi naulaa.

…naulata ja poistaa nauloja…

Lapsi siivoaa.

…siivota remppajäljet oma-aloitteisesti (jos sattuu huvittamaan)…

Lapsi poistaa vanhaa maalia.

…käyttää erilaisia lastoja, talttoja ja hiomiseen tarkoitettuja välineitä.

On mielenkiintoista nähdä, säilyykö lapsen käsillä tekemisen into jatkossakin vai loppuuko kiinnostus työkaluihin jossain vaiheessa. Jostain kumman syystä olisin ihan valmis hankkimaan lapselle tulevina vuosina rempattavaksi esimerkiksi pyöränraatoja tai muita kulkupelejä ja tarvittaessa täydentämään kotivarastojen remppatarvikevalikoimaa.