Tiskiallaspöytä takapihalle

Ajatus ulkotiskialtaasta ehti kutkutella mielessä jo pidemmän aikaa, mutta vasta viime syksyisen terassin laajennuksen jälkeen moiselle pesupaikalle syntyi oivallinen paikka.

Tiskiallaspöytä ulkona.

Terassin reunamilla allaspöytä on tarpeeksi lähellä käyttöä ajatellen, mutta samalla kuitenkin sopivasti katseilta syrjässä. Lisäksi vesiletku saatiin vedettyä allaspöydälle siististi terassilautojen alla ja pesualtaat puolestaan tyhjenevät suoraan samaan kaukaloon valokatteen sadevesien kanssa. Kuinka kätevää!

Tiskiallaspöydän ovet avoinna.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu tiskiallastaso ostettiin käytettynä ja muuten materiaaliksi valikoitui terassistakin tuttu vihreä kestopuu. Tiskialtaiden alkuperäisiä putkia ei kuitenkaan säästetty, vaan päätettiin mennä yksinkertaisella suppilotaktiikalla, kuten kuvasta näkyy.

Pesupiste takapihalla.

Tiskiallaspöytä ei välttämättä ajatuksena vaikuta kovin hohdokkaalta pihaprojektilta, mutta arjessa pöytä on mukava apu. Altaassa on kätevä huuhtaista esimerkiksi lapsen kumisaappaat tai täyttää vesi-ilmapalloja ilman, että tarvitsisi kyykistellä maassa ja saada aikaan pihaan ylimääräisiä kuralammikoita.

Puutarhan tiskiallas.

Sen verran innokkaita oltiin (olin) tämän projektin suhteen, että pöytä oli jo keväällä valmis, kun lumi vielä peitti takapihaa. Laattahommien viimeistelyä varten piti kuitenkin odottaa maan sulamista.

Yksi kommentti

  1. tää on tosi kiva! meillä ei ole tällä hetkellä vesipistettä pihalla ollenkaan, mutta toisaalta vuokralla ei kyllä jaksa alkaa rakentaakaan. Mutta joskus omaan pihaan tätä ideaa voisi hyvin käyttää inspiraationa! 🙂

Kommentit on suljettu.