|

Pikkuautojuttuja

Ensimmäinen kesälomaviikko oli tänä vuonna jotenkin todella odotettu, koska varsinaista lomaa ei ole hetkeen ollutkaan. Loma ei kuitenkaan tarkoittanut tällä(kään) kertaa erityistä rauhoittumista tai lekottelua vaan aktiivista puuhaamista. Tahdin määräsi pitkälti pikkutyyppi ja moni asia oli herran kanssa jo tehty siinä ajassa, kun itsekseni olisin vasta suunnitellut hommaan ryhtymistä.

Arkisten askareiden lisäksi oli kiva yrittää välillä keksiä jotain (muka) hauskempaa. Yhtenä yrityksenä oli tehdä autoihin hurahtaneelle tyypille ajoalusta terassille, jotta pikkuautotkin pääsisivät välillä ulkoilemaan.

Tieteippejä hamstrasin joskus niihin törmätessäni ja tämä oli jo toinen yritys niiden käyttöön otossa. Edellisellä kerralla teillä ajamista hauskempaa oli repiä tarroja irti alustasta. Kolmannen kerran jättänen siihen, kun pikkutyyppi osaa itse koostaa mieleisensä alustan.

Liikennemerkkejä otettiin käyttöön vasta muutama ja jos tiealusta jää käyttöön, pitäisi merkeille keksiä joku käytännöllinen kiinnitystapa. Oletin, ettei liikennemerkeistä olisi vielä suurta iloa, mutta ainakin pysäköinti kielletty -merkki tunnistettiin (tai arvattiin) oikein. Ja heti tuli palautetta siitäkin, kun äiti liimasi liikennevalomerkkiin valot ylösalaisin.

Menin myös ehdottamaan, että voitaisiin piirtää alustaan vaikka puisto tai järvi. Se oli ehkä virhe… mutta tulipa alustasta ainakin leikkijänsä näköinen.

Pikkuautojen lisäksi on leikitty vähän isommalla autollakin, kun siirrettiin tänä keväänä pikkutyypin Audi ulkokäyttöön. Operaatio tehtiin, jotta kuski pääsisi ajelemaan vähän pidempiä pätkiä (ja jotta olohuoneeseen ilmestyisi vähän lisää vapaata lattiatilaa).

Tämä pyörillä kulkeva kasa muovia on juuri niitä leluja, joita ei voisi kuvitellakaan hankkivansa ennen kuin näkee pienen ihmisen autoinnostuksen.

Oli itse asiassa melkoinen saavutus, että auto pääsi ulos asti kurvailemaan. Joku yritti aluksi nimittäin käynnistää Audinsa leikkiavaimilla, kun auton etupaneelissa oleva USB-portti kävi sopivasti avaimenreiästä. Moottorin käynnistymisen sijaan avaimen kääntäminen sai aikaan vain savua.

Auton korjauttaminen sähköalan liikkeessä olisi maksanut enemmän kuin uusi auto, joten onneksi saatiin paikallistettua vika itse ja korjattua sopivan varaosan avulla.

Ja vaikka autot kivoja ovatkin, niin kauemmin pikkutyyppi taisi viihtyä puutarhatuoleja öljyämässä kuin kummankaan autoprojektin parissa.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *