|

Kukkalaatikon ja säleikön rakentaminen – Jotain uutta, jotain vanhaa

Talven pimeinä hetkinä ehti tehdä monen monta suunnitelmaa tulevien aurinkoisten kesäpäivien varalle. Ja vaikka kesä tuntuu tulevan tänä vuonna tuskaisen hitaasti, niin onneksi tässä on jo vähän päästy aloittelemaan työlistan purkamista.

En enää edes muista, mistä kukkalaatikkoajatus lähti, mutta jossain vaiheessa sain päähäni haluta pihan nurkkaan istutuslaatikon tukisäleiköllä.

Laatikko tehtiin tehtiin 3.6 metriä pitkistä terassilaudoista ja sen edustalle haalittiin pihan nurkista kaikenlaista irtosälää. Alkuvaiheessa itse laatikko näytti hyvältä, mutta kaikki muu olikin sitten vähintään epäilyttävää. Onneksi oli visio vahvana mielessä, niin jatkettiin sitkeästi projekti loppuun asti mielikuvien voimalla.

Laatikon edustalle haalitut hukkatiilet ja laatat alkoivat näyttää kummasti paremmilta, kun pikkutyypin kanssa kuurattiin ne mäntysuovalla ja juuriharjoilla. Väliköihin laitetaan ehkä vielä hiukkasen betonimassaa, jos oikein innostutaan.

Kukkalaatikko veti sisäänsä mukavasti kompostin tuotokset ja olikin kiva huomata, että ehkä kompostointi saadaan alun kompuroinneista huolimatta sittenkin pelittämään.

Kukkalaatikon säleikkö tehtiin vanhasta metallisesta kompostikehikosta, joka oli alun perin tässä samaisessa nurkassa. Ja ajatus koko kukkalaatikkoon taisikin lähteä siitä, kun joskus mietin, että mihin tuotakin metallihäkkyrää voisi vielä hyödyntää.

Laatikko tehtiin kestopuusta, joten se on tarkoitettu lähinnä kukille eikä syötävien kasvien istutuslaatikoksi. Saatan kyllä silti istuttaa siihen ehkä tomaatintaimen tai kaksi, elleivät ne heitä henkeään ennen ulos istuttamisen hetkeä.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *