Muutama muisto mökkireissulta

Olin ajatellut, että ollaan tänä vuonna aktiivisesti kotona. Nautitaan takapihalla puuhailusta pitkän talven jälkeen ja pyöritään lähiympäristössä. Mutta kuinka sitten kävikään… pieni herpaantuminen ja edessä oli yli 400 kilometrin edestakainen matka vuokramökille.

Kiirettä pitämällä matkan olisi voinut taittaa noin viidessä tunnissa, mutta tällä kertaa otettiin ihan vastakkainen taktiikka. Vietettiin siis yksi kokonainen päivä menomatkalla ja toinen paluumatkalla. Koska säästä oli luvattu aika oikukasta, ei tehty edes mitään etukäteissuunnitelmia vaan pysähdyttiin vähän väliä intuition mukaan.

Matkoihin ja mökkipäiviin mahtui monen monta herkkuhetkeä…

Sattumalta ajettiin myös suoraan tivolin viereen, joten pikkutyyppi pääsi ensimmäistä kertaa elämässään huvipuistotunnelmiin. Kivaa kuulemma oli, vaikka ilmeestä päätellen taisikin jännittää aika paljon. Vieläkin ihmettelen, miten onnistuttiin pääsemään alueelta pois vain kolmen irtolipun voimin.

Saippuakuplat olivat mökillä kova sana. Pikkutyyppi piti huolen aina laiturilla kalastelun ja makkaranpaiston lomassa, että joku puhkuu kuplia.

Ja vaikka varta vasten mökille lähdettiin, niin käytiin välillä katsastamassa kaupungin leikkipuistojakin. Melkein alkoi puistokateus iskeä, kun isossa kaupungissa oli puistot vähän eri sfääreissä kuin täällä meidän suunnalla. Testattiin Kuopiossa puistot ainakin Vänärillä, keskustan torilla (josta löytyi myös pomppulinna) ja Matkuksessa. Lelukauppoihinkin ehdittiin ja löydettiin samalla kauppakeskus Minnan Lastenmaailma.

Mökillä kaloja nousi mato-ongella kuin siimaa, joten ei ehtinyt pienempikään kalastaja kyllästyä. Saattoi kyllä jäädä vähän liian helppo kuva koko hommasta… koukku järveen ja kala ylös.

Olihan se kiva reissu, vaikka kauas olikin taas pitkä matka ja kotona on saanut pidemmän aikaa purkaa kaikenlaisia pussukoita ja nyssäköitä, joita oli matkassa mukana. Jospa loppukesän pysyisikin sitten kotinurkilla.