Testileivontaa

Hah. Tulipa tuossa yksi päivä (taas) mieleen, kuinka vaihdoin syksyllä 2016 blogin nimeksi Astetta rennommin. Tuolloin alkoi uusi ajanjakso teemalla opiskeluiden jälkeen ja odotin sitä, että töiden jälkeen ei tarvitsisi enää lukea tentteihin tai viilata väitöskirjaa. Oletuksena oli, että aikaa vapautuisi kaikenlaisille pienille harrastusjutuille sekä ex tempore -ideoille ja blogi täyttyisi arjen pienistä asioista.

Mutta… Sen sijaan, että tässä olisi ehtinyt käydä lukemattomilla kävelyillä kuvaamassa tienpientareiden törröttäjiä (siis niitä sympaattisia kuivahtaneita kasveja), kokeilla kasapäin mielenkiintoisia reseptejä tai raportoida jokaisesta uudesta ihanasta sisustushankinnasta, aika on hujahtanut kuin varkain aimo harppauksia eteenpäin. Toisaalta, mitä muuta voisi edes odottaa, kun menee ostamaan remonttikuntoisen omakotitalon.

Nyt alkaa kuitenkin olla taas sellainen vaihe, kun katse tähyää tulevaisuuteen, jossa on enemmän aikatauluttamatonta vapaa-aikaa kuin ennen. Isoimmat remontit on selätetty ja lastenhuonetta lukuun ottamatta tavarat ovat löytäneet aika hyvin paikkansa (mikä helpottaa kummasti arkiaskareiden hoitamista ja kohtuullisen siisteystason ylläpitoa). Toki aina löytyy touhuamista vaativaa puuhaa vähän joka nurkalta, mutta se on kuitenkin eri asia kuin viikkoja vaativat yksittäiset isommat projektit.

Tietysti ihan tavalliset työpäivätkin (joita tuntuu olevan tiukkaan tahtiin tulevat viikot) osaavat häiritä harrastuksia. Siksipä viime sunnuntain testileipomukset pääsevät kuvamuisteloihin vasta nyt. Tarkoituksena oli testata muutamaa reseptiä mahdollisia tupareita varten, että edes joku tekele onnistuisi sitten viime hetken leivontarupeamassa. Mokkapalojen ei-niin-loistava lopputulos ohjeen noudattamisesta huolimatta johti kuitenkin hieman luovaan testailuun muiden reseptien kohdalla. (Ja tarkennetaan nyt vielä lopuksi, että kyseessä ei tule olemaan oikeastaan tuparit vaan paremminkin talokierros tarjottavilla 😉