Taaperon potkumopo – Micro Mini2go Deluxe Plus

Liikuntaan kannustavat lelut ovat mielestäni loistavia, joten sorruin tilaamaan alkukesästä pikkutyypille Micro Mini2go Deluxe Plus -potkumopon. Hermo meinasi kyllä mennä ennen kuin sain tilauksen edes lähtemään, koska tuo nimihirviö erilaisine ominaisuuksineen aiheutti valinnan vaikeutta. Jotenkin niin se taisi mennä, että deluxe on uudempi versio jostain ja plussa tarkoittaa mukana olevaa työntökahvaa. Lisäksi suomalaisten nettikauppojen varastostoista ei meinannut tuolloin löytyä koko tuotetta, vaikka sitä jo mainostettiin.

No, sainpahan mopon kuitenkin alkukesästä meille ihmeteltäväksi ja se toimi ihan kivana varaston koristeena koko kesän.

Sen sijaan, että mopon kanssa olisi päästy kesällä kävelyille, sitä yleensä vain vähän tuupittiin terassilla. Ja minä kun luulin, että pikkutyyppi tykkäisi istua kyydissä.

Viime päivinä on onneksi ollut havaittavissa edistystä tässäkin asiassa ja mopoa on päästy vihdoin testaamaan kotipihan ulkopuolella. Pikkutyypillä on nyt ikää 1 v 8 kk ja yhtäkkiä tuo mopon penkki ei ole enää yhtään liian korkealla.

Välillä jo epäilin koko hankinnan mielekkyyttä, koska Mini2go ei todellakaan ollut mikään halpa lelu. Alun perin perustelin hankintaa sillä, että siinä on 3-in-1 -idea. Eli (1) aluksi mopoilijaa voi työntää tuosta tikusta, (2) sitten tikun voi poistaa ja pikkutyyppi voi ajella ihan itse ja (3) lopuksi koko istuimen voi poistaa ja jäljelle jää potkulauta. Ohjaustangon korkeutta saa tietysti säädettyä ja mopovaiheessa penkin alla on säilytyslaatikko.

Pienen kokeilun jälkeen potkulautamopon olemus ei siis vakuuttanut, mutta kävelylenkillä siitä alkoi onneksi paljastui hyviä puolia. Työntökahva on oikeasti aika kätevä ja sillä on todella helppo ohjata mopon menoa, jos kyytiläinen istuu nätisti kyydissä. Menolle saa vaivattomasti oikean suunnan, vaikka pikkutyyppi ei itse ohjaisikaan.

Mopolenkkien suurin riski on tällä hetkellä se, että pikkutyyppi kyllästyy kyydissä istumiseen kesken matkan. Kaupungin vilinässä olisi selvästi jännempää mopoilla, mutta useimmiten lenkit suuntautuvat kuitenkin kotinurkille.