Puutarhakalusteiden maalaus

Juuri kun oltiin puhuttu kulahtaneen puutarhapöydän hävittämisestä, tuli Lidlissä vastaan Parksiden Vintage-puutarhamaali. Sävyvaihtoehdot olivat vintage-hengen mukaisesti vähän erilaisia kuin mitä puutarhakalusteiden väreiltä yleensä odottaa, mutta eivät mahdottomia kuitenkaan. Lopulta mukaan lähti vaaleansinistä maalia, vaikka turvallisempaa harmaatakin olisi löytynyt.

Ison puutarhapöydän maalauksesta voisi saada melkoisen urakan, jos sitä vähän suunnittelisi ja tekisi kunnon pohjatyöt. Tällä kertaa haluttiin kuitenkin oikoa oikein kunnolla ja äskettäin pesty pöytä sai suoraan ylleen uutta maalikerrosta.

Kulunut pöytä oli hyvin karhea, vaikka se öljyttiin viime kesänä. Siksi pohjatöistä luistaminen ei ehkä niin haitannutkaan. Maalia joutui lisäämään monta kerrosta, jotta uusi sävy peitti vanhan ruskean pinnan. Maali kuitenkin kuivui niin nopeasti, että maalaus sujui yhdessä päivässä.

Isoon pöytään kului noin puolitoista purkkia maalia ja loput puoli purkkia riittivät vielä yhteen pikkupöytään. Pikkupöydän jaloissa oli hivenen enemmän jäänteitä öljykerroksesta, mikä vähän vaikeutti hommaa, mutta lopulta maali pysyi siinäkin pinnassa.

Yhdellä maalipurkilla oli hintaa reilusti alle kymppi, joten parin vanhan pöydän käyttöikää saatiin jatkettua mukavan edullisesti ja melko pienellä vaivalla.

Nyt vain mietityttää, miksi meillä on neljä terassipöytää ylipäätään…

Pikkutyyppi testasi puolestaan Lidlin sormivärejä, mutta toki tähänkin hommaan piti saada siveltimet käyttöön.

Hinta-laatu -suhde sormiväreissä oli sen verran kohdillaan, että hamstrasin niitä sittemmin vielä toisenkin paketin.