Sulo

Auto on yksi sellainen asia, jonka suhteen olen luetellut lukuisia ei koskaan -periaatteita.

En koskaan hanki ajokorttia.

En koskaan hanki autoa.

En koskaan hanki ainakaan ihan uutta autoa.

En koskaan hanki ajokorttia/autoa ellei palkka mahdollista auton huoletonta ostamista ja ylläpitoa.

En koskaan hanki pikkuautoa.

Perusteluina näille päätöksille ovat olleet autosta koituvat kustannukset ja kaikki se huolehtiminen… huollot, rikkoutumiset, renkaanvaihdot, parkkipaikat jne. Mutta niinhän sitä sanotaan, että koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan.

Ensin menin ja hankin ajokortin, vaikka palkka oli mitä oli. Sen jälkeen piti saada (käytetty) auto, jotta pääsi oikeasti opettelemaan ajamista. Ja nyt, nyt hankin sen ihan uuden auton – ja vieläpä pikkuauton. Kaikki joskus vakavalla naamalla sanotut periaatteet ovat siis syrjäytetty yksi kerrallaan.

Tältä tämä viimeisin hairahdus näyttää:

Tällekin ratkaisulle löytyy tietysti roppakaupalla perusteluja. Vanha auto tarvitsi vuosihuoltojen lisäksi aina jotain ylimääräistä laittamista tasaiseen tahtiin. Uuden auton soisi sen sijaan hetken kulkevan ilman isompia yllätyksiä, ja niitäkin varten on neljän vuoden takuu. Lisäksi saa olla muutaman vuoden (3) huolehtimatta katsastuksesta.

Ja onhan tämä pikkuisempi kuin edeltäjänsä – ja siten näppärämpi kaupunkipyörityksessä. Enää ei myöskään tarvitse pienen (lyhyen) kuskin laittaa tyynyä takapuolen alle 🙂

Autoista sen kummemmin tietämättä meikäläisen ostohetken vaatimukset olivat melko pienet:

(1) haluan valita värin (ei ainakaan sinistä, punaista, valkoista tai mustaa) ja

(2) autossa pitää olla manuaalivaihteet (kun niitä lopulta on oppinut oivasti käyttämään, niin en halua taitoa ruostuttaa).

Toki moottorin ominaisuudetkin vähän kiinnostivat, mutta mistään spekseistä ei näillä tiedoilla voi keskustella.

Mutta, mutta… Kuten kuvista näkyy, auto on punainen. Ennakkoperiaatteesta tuli siis taas kerran luovuttua. Ja miksi se on punainen? Koska varastossa oli valmiina haluamani auto punaisena ja automaattivaihteilla. Eli heipat sanottiin alkuperäisille vaihdevaatimuksillekin. Vähän se kyllä vaati ympäripuhumista ja vakuuttelua, että tällaiseen järjestelyyn lankesin.

Juu, ja tämä oli se juttu, jonka mainitsin jo vuoden 2015 haasteiden kohdalla. Se budjetin tuhoaja!

Btw, ihan kivat nuo automaattivaihteet 😉

……………………………….

Nissan Micra DIG-S 98 Acenta CVT