Seikkailupäivä

Meidän seikkailupäivän ohjelman muodostivat Tays ja Ikea. Ensimmäinen näistä oli pakollinen paha ja toinen ihan vapaaehtoinen voimien koettelemus. Koska emme olleet ennen vierailleet Tays:issa, varauduimme käyntiin lähtemällä liikkeelle oikein hyvissä ajoin ja vilkuilemalla vähän karttaa alueen rakennuksista. Olisi pitänyt kuitenkin varautua paremmin. Olin kyllä henkisesti valmistautunut hankalaan suunnistamiseen isojen rakennusten sokkeloissa ja loputtomien käytävien suossa, mutta sairaalan alueella ollut remontti veti maton jalkojen alta. Kuka noita komplekseja ja opasteita oikein suunnittelee? Miten ihmeessä kaikki ihmiset päätyvät joka päivä oikeaan paikkaan? No, kyllähän mekin perille päästiin (kun kysyttiin apua ja saatiin saattaja).

Jos perille pääseminen oli haasteellista, niin sitä oli myös paikalta poistuminen. Parkkihallin luona oli onneksi geokätkö helpottamassa oikeaan paikkaan suunnistamista, mutta jotenkin siinä kävelymatkalla ajauduttiin keskelle remonttialuetta. Miten voi yhtäkkiä huomata olevansa keskellä aidattua aluetta, vaikka koko ajan luuli kävelevänsä kiltisti sallittua reittiä? No, pokkana vaan aidan raosta toiselle puolelle. Uusittu alue näytti kyllä hienolta ja löydettiin lopuksi se geokätkökin.

Loppupäivä kuluikin sitten Ikean ihmeellisessä maailmassa. Reissun pituudesta kertonee se, että ehdimme evästää kyseisessä kaupassa kaksi kertaa ja pikkutyyppi otti yhdet päikkärit. Kaiken kaikkiaan pikkuinen viihtyi ihmeen hyvin. Välillä istuttiin kärryssä, välillä piti päästä syliin ja välillä vähän testattiin lelutarjontaa.

Huomasi kyllä, että oltiin ensimmäistä kertaa lapsen kanssa Ikeassa. Alussa supistiin toisillemme, että mistäköhän yksi asiakas oli löytänyt hyvän lastenkärryn (niitä oli iso kasa nurkan takana – eipä oltu ennen huomattu). Ja kierroksen lopussa tajuttiin, että kärryn istuimessa olisi ollut vielä menoa helpottava turvavyö (seuraavalla kerralla sitten).

Kotona meno olikin sitten jo vähän levotonta. Taisi olla melko raskas päivä. Aika näyttää, kumpi alkaa kiinnostaa enemmän: uusi sisämaja vai uudessa jumppamatossa oleva pesulappu (ylempi kuva). Ja kyllä muuten kotona ihmettelin, että ostinko ihan vapaaehtoisesti kotiin tuollaisen jättimäisen muovikuution (se näyttää omassa olohuoneessa vielä hivenen isommalta kuin kaupassa).