Kerrankin kirppikseltä

Itsepalvelukirpparit, huutonetit ja sähköiset torit ovat tulleet viimeisen kymmenen vuoden aikana hyvinkin tutuiksi. Tavaramäärän kohtuullistamisprojektien, suhteellisen minimalismin kaipuun ja useiden muuttojen myötä tavaraa on nimittäin lähtenyt kiertoon tasaisin väliajoin. Pikainen vilkaisu arkistoihin näyttääkin, että kirppispöytä on tullut vuokrattua jo 17 kertaa. Lisäksi netin kautta tapahtuneet myynnit laskettaneen jo ennemmin sadoissa kuin kymmenissä kerroissa.

Ahkerasta tavaroiden kierrätyksestä huolimatta olen kuitenkin ollut aina melko saamaton käytettyjen asioiden ostaja. Kirppistelyn sijaan tulee helposti selattua nettikauppojen ale- ja outlet-osioita sekä bongattua milloin mitäkin poistomyyntikarkeloita. Välillä tosin kurkistelen käytettyjenkin tavaroiden hintoja, mutta tällöin käy usein niin, että hyväkuntoista käytettyä tavaraa myydään lähes uuden hinnalla.

Viime viikonloppuna tehtiinkin siis spesiaaliostoksia, kun ex tempore -kirppisreissulta kotiutettiin Brion kävelyvaunu kympillä ja Mega Bloks palikoita kolmella eurolla. Samaan saumaan bongasin vielä netistä käytetyn, mutta lähes uudenveroisen, haalarin ja somat saappaat helpottamaan ensimmäistä välikausivaateahdistusta. Olinkin jo useamman päivän ehtinyt tuskailla, kun syksyä varten hankittava haalari tuskin enää mahtuu keväällä, mutta sellainen olisi kuitenkin hankittava. Haalarin värin (ja saappaiden pinkkien raitojen) suhteen olin aluksi vähän epäileväinen, mutta eivät ne varmasti haittaa käyttöä tai käyttäjää.

Saa nähdä, lisätäänkö kohta arkiohjelmaan säännölliset kirppiskierrokset. Toisaalta, kuvissa vilahtavia Lego-säilytyslaatikoitakin sai äskettäin edullisemmin uutena kaupasta kuin keskiverrolta käytettyjen laatikoiden myyjältä.