Pikkuautot – Sisäleikkien parhaimmistoa

Mieli on viime aikoina pyörinyt sen verran innokkaasti kevätsuunnitelmissa, että ikkunasta ulos vilkaistessa vastassa on ollut välillä yllätys. Ei siellä takapihalla vielä olekaan vihreää nurmikkoa vaan lumikasat sen kuin jatkavat kasvuaan.

Onhan lumessakin toki puolensa ja erilaisista lumileikeistä on otettu ilo irti viime kuukausina. Silti sisällä vietettävää aikaa kertyy huomattavasti enemmän talvella kuin muina vuodenaikoina.

Pikkuautojen säilytyshylly.

Ja mikäpä sisällä viihdyttäisi paremmin kuin autot. Etenkin pikkuautot ovat olleet täällä kestosuosikkeja siitä lähtien, kun pikkutyypillä on jotain kädessä pysynyt. Pakkausten mukaan autot eivät toki sovellu alle 3-vuotialle, mutta tässäkin asiassa oman harkinnan käyttö lienee sallittua.

Ensikatsomalta myynnissä olevat pikkuautot saattavat näyttää samanlaisilta merkistä riippumatta. Aktiivikäyttäjä löytää niistä kuitenkin pian merkittäviä eroja. Metallinen runko on ihan ehdoton lähtökohta hyvälle autolle ja sen lisäksi kaivataan usein jotakin liikkuvaa osaa, kuten ovet, takaluukku, konepelti tai työkoneen kauha. Lisäksi peräkoukku on pikkutyypin mielestä erittäin toivottava ominaisuus, koska leikkeihin nyt vain kuuluu tavaroiden kuskaaminen peräkärryllä.

Siku työkone.

Tähän mennessä bongatuista pikkuautobrändeistä Siku on osoittautunut ehdottomasti parhaaksi laadun ja yksityiskohtien suhteen. Yksikään Siku-auto ei ole vielä pettänyt odotuksia, vaikka pikkutyypin reilun sadan auton kokoelmassa kyseinen merkki on varsin reilusti edustettuna. Majorette, Hot Wheels, Matchbox ja muut merkit kelpaavat tietysti myös, mutta niissä harvemmin on kaikki toivotut asiat kohdallaan.

Ja onpa tässä pikkuautojen vilskeessä saanut huomata senkin, että ihan turhaan aikoinani hävitin suurimman osan helmikokoelmastani. Helmet nimittäin sopivat oikein hyvin leikkeihin esittämään timantteja, kiviä tai muita materiaaleja pienten työkoneiden työmaalle.

Pikkuautoleikit liikennematolla.

Yksi pikkuautojen plussista on ehdottomasti se, että niiden kanssa voi leikkiä helposti oikeastaan missä vain. Lisävauhtia leikkeihin saa tarvittaessa automatolla tai parkkitalolla. Jostain kumman syystä en ole kuitenkaan vielä innostunut hankkimaan yhtäkään sellaista jättimäistä, täysin muovista, järkyttävän kallista (ja erittäin rumaa) parkkitalokompleksia, joita on mainokset väärällään ainakin joulun alla. Sen sijaan vähän pienempi, osittain puinen versio löytyy meiltäkin.

Pikkuautojen säilytyshylly lastenhuoneessa.

Pikkuautojen säilytystä varten on ehditty muutaman vuoden aikana keksiä idea jos toinenkin. Tällä hetkellä autot ovat parkkeerattuna niitä varten tehdyille hyllyille. Tila alkaa kuitenkin olla jo lopussa, joten kesällä olisi tarkoitus tehdä autoille pari lisämoduulia.