Itse tehty hyllykkö kapeaan tilaan Ikean Elvarli-päätytikkaista.

Lisää säilytystilaa pieneen keittiöön

Kun pienen keittiön kaappitilasta suurin osa kuluu keittiövälineiden säilytykseen, alkaa katse etsiä mahdollisuuksia säilytystilan kasvattamiseen. Meillä huomio kiinnittyi viime vuonna kerta toisensa jälkeen pakastimen ja seinän väliin jäävään kapeaan rakoon, jonne alettiinkin pian suunnitella jonkinlaista säilytysratkaisua.

Tilaan oli vaikea löytää valmista pakettiratkaisua, koska kukaan ei tuntunut tuoneen markkinoille alle 17 cm syvää ja todella korkeaa hyllykköä, jossa olisi vielä pyörätkin alla. Niinpä oli pakko alkaa suunnitella ihan omaa viritystä, joka ei kuitenkaan olisi liian työläs tai kallis toteutettavaksi.

Itse tehty hyllykkö kapeaan tilaan Ikean Elvarli-päätytikkaista.

Lopulta erään Ikea-reissun yhteydessä bongasimme Elvarli-päätytikkaat ja totesimme, että ne voisivat olla ratkaisu ongelmaan. Metallisia kehikkoja käyttämällä rakennelman rungosta tulisi kevyempi kuin itse tehdystä puuviritelmästä ja tikkaissa oli myös valmiiksi hyllyjä varten sopivat kannakkeet. Oikeastihan päätytikkaat olivat toki tarkoitettu nimensä mukaisesti päätyihin, mutta tässä tapauksessa ne laitettiin hyllykön eteen ja taakse.

Pienen keittiön säilytysratkaisut.

Hyllyt tehtiin valkoiseksi maalatusta laudasta (9 cm leveä), ja jokaisen hyllyvälin taakse asennettiin pleksi estämään tavaroiden tippumista. Hyllyjen etupuolelle viritettiin puolestaan paksuhkot naruesteet, joita voi liikutella mielensä mukaan sopivaan kohtaan.

Kapea hyllykkö pieneen keittiöön.

Hyllykön pohjaan kiinnitettiin varastoista löytyneitä vanhoja kalustepyöriä (8 kpl). Käytännössä pyörät ruuvattiin ensin irralliseen levyyn, joka sitten kiinnitettiin rakennelmaan käyttämällä tikkaiden alkuperäisiä ruuvattavia säätöjalkoja.

Pienen keittiön säilytysratkaisuja.

Kaikeksi onneksi lopputuloksesta tuli varsin toimiva. Hylly on kätevä vetää tarvittaessa esille ja muun ajan se piilottelee huomaamattomasti pienessä rakosessaan. Ja vaikka hyllyt ovat kapeita, niihin mahtuu kuitenkin mukava määrä tavaraa.