Perjantaipuuhia – Keskiaikafestarit ja Elojuhlat

Pyörähdettiin Hämeenlinnan keskiaikafestivaaleilla pari viikkoa sitten perjantaina. Yleensä kyseinen tapahtuma ei ole houkutellut pääsymaksun takia, mutta nythän tuo jo melkein kannatti, kun pikkutyyppi pääsi ilmaiseksi sisään ja liikunta/kulttuuriedulle pitää jo kiireisesti keksiä käyttöä muutenkin ennen vuoden loppua.

Festareiden ensimmäinen päivä oli kuulemma rauhallisin, mikä sopi meille loistavasti. Ei ollut liiemmin ruuhkia ja lastenrattaiden kanssakin meni hermot vain mukulakivitiellä jyrryyttäessä.

Tasajaon merkeissä pikkutyyppi pääsi tutustumaan sekä vankilamuseoon että linnaan, kun taas me työntelijät vuoroteltiin kärryjen vartijoina.

Keskiaikafestivaaleilta pikkutyypille jäi käteen kustomina tehty sormus. Nykyajasta kertonee jotain se, että herran mukaan kyseinen sormus laskee tietysti askelia.

Tällä viikolla käytiin Kiipulan Elojuhlilla, kun oltiin ensin pikkutyypin kanssa tehty perinteiset perjantaisiivoukset (pestiin ikkunat). Oltiin paikalla lähes avajaisten aikaan, joten ehdittiin mukavasti kiertää kojuja ja poiketa pomppulinnaan ennen kuin puisto täyttyi äärien myöten täyteen lapsiperheitä.

Pikkutyyppi sai testata useampaakin lapsille suunnattua aktiviteettia ja palkinnoksi kertyi kaikenlaista herkuista tuubihuiviin. Taidettiin siinä samalla löytää ensi talven harrastus.

Kojujen lisäksi katseltiin erilaisia autoja, työkoneita ja kotieläimiä. Loppuhuipennukseksi kuunneltiin hetki Hevisaurusta.