| |

Pari projektia kesältä ja mansikoiden kohtalo

Kesä meni jo, mutta tässä olisi muutamat projektimuistelut ajalta, jolloin ulkona vielä näki ilman otsalamppua ja pikkutyypillä oli shortsit jalassa 24/7.

Keinutelineen siirto

Aikaisemmin tuunattu keinuteline etsi oman paikkansa pihalta ja sen jaloissa kiinni olevat tukipuut kaivettiin maan alle näkymättömiin. Jos ajattelet joskus ryhtyväsi samaan hommaan, niin viritä keinujen köysien mitat optimaalisiksi vastaa kaivuu-urakan jälkeen tai muuten joudut tekemään homman kahteen kertaan. Meillä juuri hyvälle korkeudelle saadut keinut olivat auttamatta liian matalalla, kun keinu iskettiin lopulliseen kuoppaansa.

Pari uutta porrasta

Kuva uusista portaista taisikin vilahtaa jo jossain postauksessa, mutta tässä vielä näkymä lähtötilanteesta. Vanhan laudoituksen vieressä ollut kukkapenkki sai siis poistua ja tilalle tehtiin pari porrasta.

Näitä portaita tehdessä hyödynnettiin loput kestopuujämät, kun ei uskottu ihan heti olevan asiaa puukaupoille. Tästä muutaman viikon päästä taidettiin kuitenkin olla jo tekemässä hankintoja terassin jatkeeseen, joten olisihan sitä voinut toiseenkin portaaseen ottaa vähän pidemmät kansilaudat. Mutta toimii tuo noinkin. Vielä kun oppisi muistamaan, että kompostille pääsee nyt helpoiten tätä reittiä pitkin.

Mansikoiden kasvatus

Joskus viime talvena aloin haaveilla mansikoiden kasvatuksesta amppeleissa. Idea lähti varmaan siitä, kun aikaisemmin vajan tieltä kaadettu kuivaustelineen toinen puolisko lojui odottelemassa joko jatkokäyttöä tai matkaa kaatopaikalle.

Teline päätettiin laittaa pystyyn pihan reunaan. Pikkutyyppikin oli heti hommissa mukana, kun projektiin sisältyi kiviä ja sementtilaastia.

Taisipa tuo teline asettua melko suoraankin, vaikka aseteltiin sitä muistaakseni vähän mutu-tuntumalla. Saa tosin nähdä, mikä on tilanne talven jälkeen.

Nyt alkaakin olla pihan reunustat sen verran täynnä, että olisi jatkossa hyvä olla suunnittelematta kauheasti lisää. (Mitä nyt vähän kasvatuslaatikoiden tuunausideaa pukannut ensi kevättä ajatellen.)

Muutama mansikkakin saatiin kesän aikana kypsymään, mutta pakko kyllä myöntää, että tämä projekti jäi vähän hunnigolle. Taimien istutuksen aikaan teline ei vielä ollut pystyssä, joten useimmat taimet eivät päätyneet amppeleihin vaan rikkaruohojen ja kotiloiden armoille.

Toivottavasti ensi kesänä saa yrittää mansikoiden kasvatusta uudestaan vähän paremmalla otteella. Vielä kun muistaisi, että kannattaa ostaa suosiolla valmiita taimia. Mansikoiden kasvattaminen siemenestä ei tuntunut lukeutuvan oman osaamisen piiriin.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *