|

Autotallin hyllyt

Autotallin hyllyjä laiteltiin uuteen kuosiin jo viime syksynä, mutta projektista ei tullut tuolloin kirjoitettua muistiin sanaakaan. Johtunee siitä, että eihän nuo hyllyt ja niillä majailevat roinat kuvissa kovin kummoisilta näytä. Käytännössä onnistumisen tunne on kuitenkin aivan mahtava siinä vaiheessa, kun tallissa on oikeasti tilaa myös autolle.

Ensimmäisen kerran autotallia järjesteltiin vuonna 2017. Tuolloin tehtiin muun muassa tehosiivous ja maalattiin seinät (siitä juttua täällä). Nyt päästiin kuitenkin liikkeelle vähän helpommista lähtökohdista ja keskityttiin lisäämään hyllytilaa.

Toiveena oli saada taakse seinästä seinään ulottuvat hyllyt, jotta niillä olisi helppo säilyttää tavaraa. Lisäksi rempasta yli jääneelle puutavaralle haluttiin joku muu säilytyspaikka kuin ylimmät hyllyt.

Alun perin aiottiin tehdä koko hyllyrakennelma puusta (kakkosnelosesta, kakkoskakkosesta ja laudasta), mutta lopulta valittiin kuitenkin edullisin vaihtoehto ja hyödynnettiin aikaisempaa kannatinjärjestelmää ja hyllylevyjä.

Yksi hyllyistä tehtiin sen verran tukevaksi ja leveäksi, että sitä voi halutessaan käyttää jonkin sortin remppapöytänä. Autojen renkaat siirtyivät samalla seiniltä pöydän alle säilytettäviksi.

Tänä syksynä oltiinkin sitten taas siinä pisteessä, että jouduttiin ihmettelemään, mihin kesän projekteista jäänyt puutavara laitetaan. Jäljellä oli vähän sitä sun tätä ja kaikkeahan voi joskus myöhemmin tarvita. Ratkaisuksi rukattiin autotallin hyllytasapainoa jo kolmannen kerran ja tehtiin puille oma kapea hyllykkö. Tai varsinaisia hyllyjä ei rakennelmassa ole, mutta kolme seinään kiinnitettyä kehikkoa pitää jämäpuut aisoissa.

Jossain tässä välissä kävi ehkä mielessä sekin, että olisi huomattavasti helpompaa, kevyempää ja halvempaa vähentää tavaraa kuin keksiä sille aina lisää säilytystilaa. Ja se, että ei pidä missään nimessä hankkia yhtään nykyistä isompaa autoa, jos sen haluaa mahtuvan talliin talveksi.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *