Lomapuuhia – Muistoja kesältä

Kesälomasta alkaa olla jo aikaa, varsinkin kun pidin osan vähäisestä lomastani heti kevään kynnyksellä. Keksittiin pikkutyypin kanssa vapaapäivinä tekemistä enemmän kuin tarpeeksi ja siksi tuolloin otetut kuvatkin jäivät vähän hunnigolle. Nyt kuitenkin kaivelin vuoden aikana kertyneitä rästikuvakasoja ja ajattelin, että ehkäpä muutama kesäinen muisto sopisi oikeastaan paremmin kuin hyvin tänne pimeyden ja kylmyyden keskelle.

Kevät ja loma. Kun lumet vihdoin sulivat takapihalta, olivat sormet syyhynneet jo ainakin pari kuukautta keväisten pihahommien perään. Takapihalla näyttikin loman aluksi tältä, kun pestiin kaikki puutarhakalusteet ja terassimatot.

Ei ole vesiletkun voittanutta. Pikkutyypin saa mukaan hommaan kuin hommaan, jos se tarkoittaa vesiletkun käyttöä. Pihatuolit tuli pestyä supervauhtia, kun yritti pysyä 3 veen tahdissa. Muutenkin kaikki projektit sujuvat pikkutyypin kanssa kumman sutjakasti, vaikka tekemistä kertyy paljon enemmän kuin yksin puuhaillessa.

Auton pesu. Ilman pikkutyyppiä olisi saattanut jäädä auto pesemättä tänäkin vuonna. Toivottavasti sama pesuinto säilyy jatkossakin.

Terassien öljyäminen. Tänä vuonna pestiin ja öljyttiin terassit malttamattomina niin aikaisin, että saatiin puhtaan pinnan päälle pian keltainen kerros kuusen siitepölyä. Ehkäpä ensi vuonna ollaan viisaampia niin terassin kuin kalusteidenkin suhteen.

Pikkutyyppi ja työkalut. Enpä olisi etukäteen uskonut, että kolmevuotias osaa käyttää hyvin ihan tavallisia työkaluja. Kesällä oli ahkerassa käytössä ainakin vasarat, käsisahat, viilat, ruuvimeisselit ja käsipora. Lisäksi pienen sähkökäyttöisen ruuvinvääntimen avulla herra ruuvasi ja porasi etenkin pehmeämpiä materiaaleja varsin tyytyväisenä. Kuvassa näkyvän tuolinraadon purkuprojekti vei lapselta koko kesän.

Oman pihan hiekkalaatikko. Ihan sama mitä pihalla tehdään, jossain vaiheessa matka vie kuitenkin hiekkalaatikolle.

Jäätelö. Alkukesästä innostuttiin tekemään itse jäätelöitä, mutta pian lipsahdettiin takaisin kauppojen tarjoamiin herkkuihin.

Vesileikit. Jos ei saa juoksuttaa vettä koko ajan letkusta, niin voihan sillä leikkiä muutenkin.

Leipominen. Taisin ehdottaa jossain vaiheessa muffinssien leipomista, mutta hävisin. Niinpä tehtiin pidemmän kaavan mukaan keksejä.

Puutarhahommia. Etukäteen on joskus vaikea tietää, mistä lelusta tulee käyttämätön turhake ja mistä puolestaan saa yllättävääkin iloa. Pienet kottikärryt (samoin kuin pieni lumikola) kuuluvat positiivisiin yllättäjiin. Niillähän voi tehdä ihan oikeita hommia.

Kaupungilla. Välillä käytiin katsomassa, mitä kaupungilla näkyi.

Kesäisiä tapahtumia. Välillä tuntuu, että mukaviin tapahtumiin törmää helpommin vahingossa kuin etukäteen bongaten.

Hiekkalaatikolla. Taas. Kesän aikana pysähdyttiin useammallekin hiekkalaatikolle ja voi sitä iloa, jos laatikolta löytyi valmiiksi leluja.

Metsäretkellä. Geokätköt veivät välillä metsäänkin. Tämä söpön näköinen kirmailu oli kuitenkin lähinnä hyttysten pakoon pinkomista.

Tikanheitto. Pitäisi varmaan alkaa itsekin kohta harjoitella, jos mielin pysyä vauhdissa mukana.

Luonnon ihmeitä. Pikkuiset sorsat bongattiin lähimmältä uimarannalta.

Pikkutyyppi jankutti koko kesän, että hänen lempivuodenaikansa on talvi. Nyt kun on saatu lumi maahan, niin olisi kuulemma kiva, jos olisi kesä.