Iittala Village.

Ohimennen Iittalassa

Pistäydyttiin tänään ex tempore -meiningillä Iittalassa, eikä tietenkään voitu ohittaa Lasimäkeä Outletteineen. Värikästä lasia täynnä oleva myymälä oli kuin silmäkarkkia, kun auringonvalo vilkkui ikkunoista sisälle ja sai kaikki astiat hohtamaan ihanissa väreissä. Olisin ollut valmis kotiuttamaan useampiakin väliväreissä löytyneitä laseja ja jälkiruokakippoja, ellen olisi nimenomaan tsempannut itseäni ”älä osta mitään, keittiön kaapit ovat jo täynnä” – mantralla ennen kauppaa astumista.

Iittala Village.

Lasi-ihanuuksien lisäksi käytiin katsomassa läpi alueen muut söpöt puodit, mutta Designmuseo päätettiin jättää kesän kohteeksi. Ja hei, ei ostettu mistään mitään. Ei edes Kultasuklaan myymälästä, vaikka tuoksu paikassa olikin huumaavan hyvä.

Vihreä talo Iittala Villagessa.

Kuvissa vilahtava vihreä puutalo oli taas omiaan nostamaan mökkikuumetta. Jokin tällaisissa elämää nähneissä miljöissä aina kiehtoo, vaikka tiedän varsin hyvin, etten malttaisi rentoutua mökillä, jonka pinnoista maali hilseilee. Olisi pakko päästä rapsuttelemaan ja korjailemaan paikkoja.

Vanha ikkuna Iittalan Lasimäellä.

Ja mikäpä muukaan meidät alun perin reissuun ajoi kuin myyntipalstalta bongattu vanha tiskipöytä. Tästä tulee vielä mainio ”garden sink” takapihalle, kunhan päästään keväällä työstämään. Kannatti siis kirjoitella eilen ideoita ylös, koska nehän lähtivät heti konkretisoitumaan.

Vanha tiskiallas.