Näkösuoja ilmalämpöpumpulle ja radonimurille

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö ja radonpumpun säätöpömpeli ovat jo muutaman vuoden hurisseet meillä ihan etuoven tuntumassa. Paikka ei todellakaan ollut toivelistan kärjessä, kun asennuksia suunniteltiin, mutta muitakaan järkeviä vaihtoehtoja ei löytynyt.

Vaikka silmä ehti jo aika hyvin tottua näihin epäesteettisiin laatikoihin ja johtokasoihin, ajatus näkösuojasta ei silti päässyt unohtumaan. Niinpä kesällä taas piirrettiin paperille suunnitelma jos toinenkin. Projektiin toi ekstrahaastetta piilotettavan alueen suuruus ja katolta tuleva syöksytorvi, joten monenmoista ideaa tuli hahmoteltua ennen kuin päästiin loppuratkaisuun.

Sitten saatiinkin taas maalata. Enää en edes erehdy ajattelemaan, että mikään maalausurakka olisi viimeisin vähään aikaan... Aina tulee jotain uutta tai vähintäänkin ylläpitomaalauksia.

Näkösuojan runkopuut kiinnitettiin ylhäältä kattolippaan ja alhaalta laudoitukseen, jota piti hieman laajentaa projektin aikana. Suoraa kiinnitystä seinään haluttiin välttää.

Sitten taas maalattiin. Valittiin materiaaliksi perusrima lähes puhtaasti hinnan perusteella, koska vinorimasta olisi saanut maksaa noin kuusi kertaa enemmän.

Aika monta rimaa näinkin pieneen rakennelmaan sai kulumaan.

Lopputulos ei ehkä ole se kaunein ja huikein näkösuoja, mutta ajaa asiansa. Alun jälkeen silmä on tottunut tähänkin ja tässä tapauksessa tottuminen oli huimasti nopeampaa kuin piiloon jääneiden pömpelien kohdalla.

Jos alkuperäinen kattolippa olisi ollut yhtään isompi, olisi ollut houkuttelevaa tehdä jonkinlainen kuistialue molemmin puolin etuovea.