Itse tehty leikkikeittiö

Vihdoinkin säät paranivat tarpeeksi, jotta ulkona pääsi maalailemaan ja tuunailemaan valmiiksi jo pidemmän aikaa suunnitteilla olleen leikkikeittiöprojektin.

Itse tehty leikkikeittiö lapselle.

Alun perian tosiaan ajattelin, ettei meille kyllä tule pientä leikkikeittiötä tilaa viemään. Mieli kuitenkin muuttui, kun nostin pikkutyyppiä kahdettakymmenettä kertaa tunnin sisällä ihmettelemään induktioliettä ja painelemaan liesituulettimen nappeja.

Itse tehty leikkikeittiö lapselle.

Aluksi selailin valmiina myytäviä minikeittiöitä, mutta sitten hairahduin miettimään, että voihan sellaisen itsekin väkertää ja päästä vähän halvemmalla. Toki jossain takaraivossa tiesin jo samaan aikaan, että itse tehden hommasta tulisi työläs rupeama ja lopputuloksesta vähintään yhtä kallis kuin esimerkiksi Ikeassa myytävästä leikkikeittiöstä.

Itse tehdyn leikkikeittiön rakentamisen vaiheet.

Projektissa pyrittiin hyödyntämään mahdollisimman paljon nurkista löytyneitä valmiita materiaaleja. Leikkikeittiön alaosa tehtiin vanhasta keittiökaapista ja Ikean Valje-kuutiosta. Yläosa puolestaan saatiin kasaan äskettäin tarpeettomaksi jääneestä hoitopöydästä (kyseessä se Ikean halvin malli). Lisäksi varastosta löytyi sekalaisia puuosia ja -levyjä, joita lisättiin mukaan yksi kerrallaan.

Itse tehty leikkikeittiö, jossa on oikeat hanat.

Pesualtaaksi löytyi vanha metallinen kulho ja käytetyt (ihan oikeat) hanat ostin tori.fi:stä. Kuuman ja kylmän hanan värimerkit tein sinisellä ja punaisella kynsilakalla. Uunin säätimet tuli ostettua uutena (ihan oikeita varaosia nekin), koska muut ideat eivät miellyttäneet tai olisivat tulleet loppujen lopuksi yhtä kalliiksi. Induktiotaso on tehty rungoksi tulleen keittiökaapin oven mustasta muovikalvosta.

Itse tehty leikkikeittiö, jonka uuniin syttyy valo.

Jotta keittiöön saatiin kiinnostavia yksityiskohtia, liesituulettimeen kiinnitettiin painalluksesta syttyvät led-valot, uuniin asennettiin liiketunnistimellinen led-valo, hyllylle ostettiin pattereilla toimiva leikkimikro ja työtason reunaan laitettiin nappeja sisältävä kello/päivyri. Ja löytyypä keittiöstä myös pistorasia, mutta siihen sopiva johdollinen lisäosa on vielä tekovaiheessa.

Itse tehty leikkikeittiö, jonka uuniin syttyy valo.

Keittiö maalattiin ensin Otex Akvalla ja sen jälkeen valkoisella Helmi-maalilla (ei olisi ollut ykkösvalinta kestävyytensä puolesta, mutta sattui löytymään valmiiksi varastosta). Musta uunin luukku maalattiin Miranolilla, joka antoi mukavasti vähän kiiltoa oven pintaan.

Itse tehty leikkikeittiö, jonka uuniin syttyy valo.

Olihan siinä hommaa ja paremmalla ajalla olisi yksityiskohtia (ja etenkin maalausjälkeä) voinut hioa vielä enemmän, mutta tyytyväisiä ollaan kyllä tähänkin lopputulokseen. Taaperolle on kyllä mukava keksiä kaikkea hauskaa väkerrettävää, mutta toteutukseen on hivenen vaikea löytää aikaa.

Itse tehty leikkikeittiö, jossa on valot ja mikro.