Puutarhatuolien tuunaus

Koko viime kesän (ja talven) terassin kulmalla on odottanut kuusi puutarhatuolia hävitystä. Tuolit sinänsä näyttävät ihan hyviltä ja ovat mukavat istua, mutta…

  • Tuolien siirtäminen on työlästä, koska ne painavat niin paljon. Ja tuolit on pakko siirtää yöksi sivuun, ellei halua seuraavana päivänä kuurata lintujen tekemiä yllätyksiä.
  • Kyseisen tuolimallin nostaminen on tuskaa, koska saan sormeni aina taittuvien käsinojien väliin ja sääreni isken tuolin jalkoihin (siinä vaiheessa kun taittomekanismi aukeaa sormieni jäädessä väliin).
  • Tuolien puhdistaminen on työlästä, koska erilaisia rakoja on niin paljon ja puun pinta on osittain karhentunut.

Ja mistä liekään mieleeni tuli idea, että josko tuoleista voisi poistaa käsinojat.

Käsinojien poistaminen osoittautui mahdolliseksi ja vieläpä siten, että säilytystä helpottava taittomekanismi toimii edelleen. Projektissa tarvittiin vain muutamia nurkista löytyneitä työkaluja.

Kyllähän tuo käsinojallinen tuoli näyttää ehkä vähän kutsuvammalta, mutta jos se pitäisi nostaa säilytyspaikastaan ja aukaista ennen käyttöä, niin ei… käyttämättä jäisi. Käsinojattomat versiot sen sijaan juuri nostin ja taittelin terassin nurkalle ihan tyytyväisenä odottamaan jatkokäyttöä.

Jospa saisin pikkutyypin kohta innostumaan tuolien pesusta ja puunauksesta. Joku on meinaan antanut hyvien tuolien olla käyttämättömänä säiden armoilla koko viime kesän (ja talven).