Kevättunnelmia ja pikkupyöräilijä

Miten kevät voikin tuntua niin ihanalta? Tekisi mieli olla ulkona aamusta iltaan jokaisena aurinkoisena päivänä, mutta käytännön syistä se ei valitettavasti ole mahdollista. Onneksi arkena ehtii kuitenkin hieman ulkoilla työpäivien jälkeen, kun valoa riittää pitkälle iltaan.

Talvella sitä suunnitteli, missä kaikkialla olisi kiva käydä keväällä ja kesällä. Nyt ei kuitenkaan malttaisi poistua omaa pihaa tai lähimetsää kauemmas, kun virikkeitä riittää täälläkin ja jokainen autossa vietetty hetki vähentää potentiaalista ulkoiluaikaa.

Lähialueiden kiertelyssä on sekin hyvä puoli, että kotiin pääsee aina nopeasti vaihtamaan vaatteita, jos pieni metsäntutkija vaikka kompastuu kesken suokatselmuksen. Sekin tuli tässä jo koettua ja nähtyä.

Ja hei, meillä on opittu pyöräilemään tällä viikolla. Potkupyöräily antoi hyvät eväät tasapainon suhteen, mutta polkemistekniikan ja uskalluksen kanssa työstettiin hetki. Nyt kun opittaisiin vielä jarruttamaan muutenkin kuin kengän kärjillä… ja lähtemään liikkeelle ilman apua.

Pyöräilyn aloittaminen toi mukavasti lisää tilaa vajaan, kun potkupyörä ja apupyörällinen pikkupyörä saivat lähteä uusiin koteihin. Oltiinpa siis kerrankin nopeita, kun vanhat menopelit lähtivät samalla viikolla, kun isoin pyörä pääsi käyttöön.