Kevään merkkejä

Joskus aikaisemmin kuvasin kevään merkkejä sitä mukaa, kun niitä ilmestyi pihaan ja ojan pientareille. Krookukset, leskenlehdet, sinivuokot, valkovuokot…

Viime vuosina leskenlehdet ovat kuitenkin onnistuneet piilottelemaan siihen malliin, että en ole päässyt kukkabongailussa edes alkuun ennen kuin omassa pihassa on tullut jo jonkin sortin vuokkoja vastaan. Eikä meidän pihassa kukat todellakaan ole ensimmäisinä kukkimassa, koska lumestakin päästään eroon keskimääräistä hitaammassa tahdissa.

Tänä vuonna huomasin ensimmäiset kunnolla avautuneet krookukset kuluvan viikon torstaina. Ja yllätyksekseni näin perjantaina jo leskenlehtiäkin, kun pikkutyyppi johdatti pihasta mönkkärilenkille ja nousi matkalla menopelin kyydistä ihan vain kukkia osoittamaan.

Toisenlainen kevään merkki on ollut pihan sulaminen siihen kuosiin, että vihdoinkin on voinut huristella (lasten sähkömönkijällä) talon ympäri. Pienen kuskin taitavaa ajamista on hauska katsella, vaikka samalla meinaa kyllä vähän hirvittää. Onneksi ei olla vielä ehditty panostaa missään vaiheessa nurmikkoon sen kummemmin, kun talven jäljiltä märkään nurmikkoon vaikuttaa jäävän melkoiset ajourat.