Kevään merkkejä ja paljasjalkakenkien ylistystä

Sisältää mainoslinkkejä, linkit on merkitty *-merkillä.

Joskus aikasemmin kuvasin kevään merkkejä sitä mukaa, kun niitä ilmestyi pihaan ja ojan pientareille. Krookukset, leskenlehdet, sinivuokot, valkovuokot…

Viime vuosina leskenlehdet ovat kuitenkin onnistuneet piilottelemaan siihen malliin, että en ole päässyt kukkabongailussa edes alkuun ennen kuin omassa pihassa on tullut jo jonkin sortin vuokkoja vastaan. Eikä meidän pihassa kukat todellakaan ole ensimmäisinä kukkimassa, koska lumestakin päästään eroon keskimääräistä hitaammassa tahdissa.

Tänä vuonna huomasin ensimmäiset kunnolla avautuneet krookukset kuluvan viikon torstaina. Ja yllätyksekseni näin perjantaina jo leskenlehtiäkin, kun pikkutyyppi johdatti pihasta mönkkärilenkille ja nousi matkalla menopelin kyydistä ihan vain kukkia osoittamaan.

Toisenlainen kevään merkki on ollut pihan sulaminen siihen kuosiin, että vihdoinkin on voinut huristella (lasten sähkömönkijällä) talon ympäri. Pienen kuskin taitavaa ajamista on hauska katsella, vaikka samalla meinaa kyllä vähän hirvittää. Onneksi ei olla vielä ehditty panostaa missään vaiheessa nurmikkoon sen kummemmin, kun talven jäljiltä märkään nurmikkoon vaikuttaa jäävän melkoiset ajourat.

Parhaat paljasjalkakengät Merrell Trail Glove 6.

Pieni (mutta sitäkin ihanampi) asia on ollut myös kevätkenkien kaivaminen esille. Mistään erityisestä kevättyylistä ei kuitenkaan ole kyse vaan jostain paljon paremmasta. Nimittäin mukavuudesta! Näistä (kuvissa vilahtavista) *Merrell Trail Glove 6 -paljasjalkakengistä alkoi reilu vuosi sitten ihan uusi vaihe omassa kenkähistoriassani.

Mukavan näköiset paljasjalkakengät Merrell.

Yleensä en osta jalkineita netistä, koska sovittaminen on niin tärkeä osa kenkien ostoprosessia. Kyseiset kengät kuitenkin huusivat loistavaa tuntumaa ihan vain kuvien perusteella ja onneksi uskoin tuohon tunteeseen. Näillä kengillä on ollut (ja on edelleen) ilo kulkea. Toisin kuin monet paljasjalkakengät, nämä eivät huuda ”paljasjalkaisuuttaan” kovin leveällä lestillä ja myös korkeahko jalan holvikaari saa mukavasti tukea.

Merrell Trail Glove 6 -paljasjalkakengät.

Itse asiassa olen ehtinyt hankkia Trail Glove 6 -mallin kenkiä jo kahdet. Toiset ulkokäyttöön ja toiset sisälle juoksumatolle. Töihin sen sijaan valitsin hieman kevyemmät *Merrell Vapor Glove 4 -paljasjalkakengät, jotka ovat ihanat nekin, vaikkakin tossumaisemman oloiset. Toisaalta tekisi mieli hankkia tuollaiset kevyemmät versiot myös ulkokäyttöön, mutta ehkäpä nyt hetken maltan mieleni ennen kuin joka paikka kotona taas pursuaa kenkiä.

Ja niin, näiden jälkeen en olekaan hankkinut (tai käyttänyt) muita kuin paljasjalkakenkiä (ellei saappaita ja monoja lasketa). Miksi ihmeessä edes tehdään jalkineita, jotka eivät noudattele jalan luonnollista muotoa?

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *