Kasvatuslaatikot pihan nurkkaan

Tänä vuonna aloiteltiin pihahommat taas tuttuun tapaan siirtelemällä asioita paikasta toiseen. Nyt vuorossa olivat kasvatuslaatikot, jotka saivat muuttaa pihan aurinkoisimmasta kohdasta melko varjoisaan nurkkaan. Inspiraationa tälle projektille toimi paremman mönkkärireitin saaminen talon ympäri, jotta pikkutyypin ei tarvitse huristella niin kaltevissa kurveissa.

Kasvatuslaatikoiden rakentaminen.

Reilu vuosi sitten pihan nurkassa oli vielä sekalainen kasa ylimääräistä maa-ainesta ja puutarhajätettä, mutta pian tämä syrjäinen alue taitaa olla koko pihan laitetuin kohta. Tänne ei yllä katse kunnolla edes terassilta, mutta ei se onneksi haittaa. Ainakin viime kesänä askeleet veivät lähes päivittäin keijunmekkoa ja muita kukkia ihailemaan tuohon säleiköllisen laatikon vierelle.

Kasvatuslaatikot pihan nurkassa.

Tuumailin aluksi laittavani laatikoihin raparperia tai karviaispensaan. Sitten satuimme kuitenkin saamaan sopivasti kolme pensasmustikan taimea, joten toinen laatikko täyttyi kuin itsestään. Toiseen haaveilen tällä hetkellä hankkivani jonkinlaisen hortensian, mutta suunnitelma saattaa vielä muuttua moneen kertaan.

Pensasmustikan taimet kasvatuslaatikossa.

Pihan perällä erilaiset rikkakasvit yleensä moninkertaistavat määränsä aina kun selkänsä kääntää, joten laatikoiden taakse pihan kulmaan laitettiin sekalainen laattakokoelma vähän hillitsemään tilannetta. Ja jospa samalla onnistuisi hieman paremmin suojelemaan laatikoiden kasveja massiiviselta lehtokotilopopulaatiolta, joka näillä nurkilla tuntuu jylläävän.

Laatat kasvatuslaatikoiden ympärillä.

Mustikoiden lisäksi saatiin muutamia viime vuodelta säilyneitä amppelimansikoiden taimia. Virittelin ne roikkumaan muovilaatikoihin (kotiloiden ulottumattomiin), vaikkei ratkaisu kovin silmäystävällinen olekaan. Ehkäpä ensi vuodeksi kehittelen nätimmät astiat tankoon ripustettavaksi.

Mansikan taimet amppeleissa.

Ja hei, olihan meillä jo aitapensaiden leikkuuprojektikin. Vähän ex tempore se alkoi, mutta saatiinpa hieman siistittyä aitoja ennen silmujen ilmestymistä. Ja vieläpä ihan käsivoimin.

Lapsen sähkömönkijä ja peräkärry.