Kuinka tarpeellinen äitiyspakkaus oli?

Jos otsikon kysymykseen pitäisi vastata kuvalla, se näyttäisi tältä:

Äitiyspakkauksen valitseminen rahan sijaan oli viime vuonna itsestään selvää. Mielikuvani pakkauksesta on aina ollut positiivinen, eikä asia ole tässä matkan varrella mihinkään muuttunut. Vähän on tosin harmiteltu, kun sisävaatteet jäivät aika vähälle käytölle, eikä keskellä talvea syntynyt vauva ehkä saa täyttä hyötyä pakkauksen talvikamppeista. Vauva lähestyy tällä hetkellä 8 kuukauden ikää, joten ihan varmaksi ei voi tietysti vielä kaikkien talvivaatteiden kohtaloa sanoa.

Sisävaatteina suosimme pitkään haalareita, koska niitä oli helpoin vaihtaa vauvalle monta kertaa päivässä. Jos vaatteita ei olisi tarvinnut vaihtaa niin tiuhaan, olisi pakkauksen bodyille ja housuille kertynyt varmasti enemmän käyttöä. Muutamien housujen resorit tai kuminauhat olivat tosin sen verran napakoita, että poistelin niitä vaatekaapista jo ennen kuin ne varsinaisesti jäivät pieniksi. Sukat olivat myös hivenen turhan puristavia (ja lyhytvartisia) meidän tyypin jalkoihin, joten ne jäivät kokeilun jälkeen käyttämättä. Pienimmän myssyn ja villahousut onnistuin todennäköisesti pilaamaan ensimmäisessä pesussa, koska ei niistä käyttöön asti ollut (mielestäni noudatin kyllä pesuohjeita).

Koska pikkutyyppimme ei suostunut olemaan vaunuissa huutamatta, jäivät makuupussi ja talvihaalari todella vähälle käytölle viime talvena. Tämä ei ollut mitenkään ennakoitavissa, joten vastaavat tuotteet olisi tullut hankittua joka tapauksessa.

Vuoden 2018 äitiyspakkauksesta ne itselle parhaiten mieleen jäävät tuotteet saattavat olla: vuodelaatikko, villamyssy (joka istui pieneen päähän parhaiten takaperin), siniset pöksyt, viltti, pyyhe, maistelututti ja fantti-pehmolelu. Mukaan voi kiriä myös joku talvivaate, jos sellainen saadaan vielä käyttöön.

Loppujen lopuksi aika moni tavara jäi siis vähälle käytölle, mutta pakkauksen valitseminen ei ole silti harmittanut kertaakaan.