Ensimmäiset kesäkukat

Ensimmäiset kesäkukat on hankittu! Toki tarkoitus oli odotella näiden hankintojen kanssa ainakin toukokuun loppupuolelle, mutta minkäs teet, kun ilmat ovat olleet niin mahtavia.

Aloitin varovasti kolmella miljoonakellon taimella, jotka istutin tuollaisiin koukullisiin ruukkuihin. Vähän kyllä epäilyttää, kestävätkö nuo koukut kukkien painon tai ruukut ruostumatta koko kesän, mutta pianhan se selviää.

Värejä ei tarvinnut tänä vuonna miettiä itse ollenkaan, koska pikkutyyppi hoiti kuuliaisesti valinnan.

Viime vuonna odottelin koko kesän, että miljoonakello olisi ryöpsähtänyt kasvamaan astiastaan alas päin, mutta toisin kävi. Nämäkin mokomat lähtivät heti kurkottelemaan kohti taivasta, kun sain kannettua ne kotiin.

Samalta reissulta tarttui mukaan myös keijunmekon taimi, vaikka tarkoituksena oli panostaa tänä vuonna monivuotisiin köynnöskasveihin. Mekko jäi kuitenkin vielä kuvaamatta, koska reppana näytti istutuksen jälkeen vähän surkealta. Asiaa ei varmasti auttanut se, että tämä viherpeukaloton meni laittamaan koko kasvin ihan solmuun ja latvakin päätyi ensi yrittämällä juurien alle multaan.