Kånken on Kånken… vyölaukkunakin

Uusi vyölaukkuni saapui eilen postissa. Edellinen lause kuulostaa jotenkin todella väärältä, mutta totta se on. Alun perin etsin pientä olkalaukkua avainten ja puhelimen retuuttamista varten, mutta päädyinkin sitten Fjällräven Kånken Hip Pack:iin. Onneksi käyttämässäni nettikaupassa oli tarjolla vain yksi väri, koska muuten homma olisi voinut kaatua sävyn valitsemiseen.

Vitkuttelin uuden laukun ostamista mahdollisimmin pitkään, mutta kun vanhasta laukusta oli katkennut hihna jo kahdesti ja sen puuvillakangas kastui syksyn sateissa kerta toisensa jälkeen, niin ajattelin ajan olevan sopiva pienelle ostoshumputtelulle. Ostopäätöksen tein ilman, että pääsin konkreettisesti hypistelemään tai testailemaan vyölaukkua. Uskoin kuitenkin, että Kånken on aina Kånken.

Ja Kånkenhan se oli. Todennäköisesti tälle käykin samoin kuin repuilleni eli kangas alkaa näyttää pian kaikkea muuta kuin puhtaalta ja uudelta. Mutta ei se haittaa, hiekkalaatikon reunalle ja geokätkörymyämisiin sopii vähän ryöttäisempikin laukkulook.

Vyölaukussa on varsinaisen lokeron lisäksi vetoketjutaskut edessä ja takana. Lisäksi löytyy yksi avoin sisätasku. Pienestä ulkonäöstä huolimatta vyölaukkuun mahtuu helposti kaikki normaalisti mukaan tarvittavat tavarat. Todennäköisesti sinne tulee mahtumaan kaiken oleellisen lisäksi myös useampi pikkuauto, kasoittain erilaisia paperimyttyjä, tärkeitä kiviä ja parittomia pikkulapasia.

Aion ottaa vyölaukun käyttöön pehmeän laskun ja kantaa laukkua ainakin aluksi olan yli heitettynä. Pikaisen kokeilun perusteella laukku soveltuukin moiseen roikottamiseen oikein hyvin.