Joulupipareiden leivonta taaperon kanssa – check!

Vasta hetki sitten laskeskelin jouluun olevan noin kolme kuukautta, mutta jonnekin se aika on taas juossut. Onneksi joulujärjestelyiden suhteen ei kuitenkaan tule kiirettä, koska meillä ei ole mitään ehdottomia perinteitä noudatettaviksi. Jokainen juotu glögilasi, askarreltu kortti, paistettu kinkku, paketoitu lahja ja leivottu piparierä on vain plussaa muun arkisen aherruksen lomassa.

Pipareiden leivonta oli viime viikonlopun ex tempore -ohjelma, johon taaperokin malttoi osallistua pienen hetken. Taikinan maistelun päällekin jo ymmärrettiin.

Helpoimmalla olisi päässyt nappaamalla kaupasta jonkin valmiin pakastetaikinan, koska nykyään niitäkin löytyy mukavasti gluteenittomina, mutta itsepäisesti täytyi pitää kiinni vanhasta reseptistä. Ja pääsinkös muuten juuri mainitsemasta, ettei meillä noudateta mitään perinteitä…

Viime vuosina on tullut yleensä yhdistettyä piparitaikina ja marenkivaahto, jolloin tuloksena on ollut ekstramakeita marenkipipareita. Nyt kokeiltiin vaihteeksi muottien käyttöä pikkutyypin iloksi, ja pienellä tomusokerikuorrutteella saatiin tarpeeksi makeita näistäkin.

Testattiin samalla joskus muinoin Ikeasta rahdattu glögi, mikä sopi teemaan oikein mukavasti. Pikkutyypille tosin maistui paremmin pelkät rusinat.

2 Kommenttia

    1. Kiitos samoin 🙂
      Eiköhän meidän pieni joulun vietto suju tänäkin vuonna tutulla tavalla. Onneksi ei ole ollut suunnitemissa lähteä mihinkään kauemmas…

Kommentit on suljettu.