Maalaa kivi ja muita halloween-ajatuksia

Halloween ei ole aikaisempina vuosina pahemmin iskenyt läpi omaan arkeen. Lähinnä on saattanut ärsyttää, kun juhlintaan liittyvä krääsärekvisiitta on lisääntynyt kaupoissa. Tänä vuonna kuitenkin aloitettiin uusi aika ja haettiin arkeen vähän piristystä kauhuteemasta, kun pikkutyyppikin piirrettyjä katsellessaan innostui aiheesta. Pahimmat kertakäyttökoristeet jätettiin sentään ostamatta ja mentiin sen sijaan diy-meiningillä.

DIY-haamukoristeet

Haamujen perusidea löytyi nettiä selatessa, mutta toteutusvaiheessa olinkin ehtinyt jo unohtaa suurimman osan ohjeista. Haamun tukirungon sain kuitenkin aikaan laittamalla (tennis)pallon kapean lasin päälle ja kietaisemalla koko komeuden tuorekelmuun. Sitten rakennelman päälle lätkäistiin pari vesi-liimaseoksessa uitettua kosteuspyyhettä ja epämääräisten näköisten kasojen annettiin kuivua kunnolla.

Kuivuttuaan liinat pitivät haamumaiset muotonsa yllättävänkin jämäkästi. Lopuksi komeudet vielä viimeisteltiin lisäämällä silmät mustalla askarteluteipillä.

Alun perin oli tarkoitus laittaa haamut roikkumaan johonkin ohuella langalla, mutta sopivan paikan puuttuessa ne päätyivät tarjottimelle huhuilemaan. Samalla oli helppo asetella ohutta valoköynnöstä haamujen alle vähän valoa tuomaan.

Kurpitsoja ja hämähäkkejä

Pikkutyypin kanssa valikoitiin takapihalta muutama kivi, joista maalattiin akryylimaaleilla kurpitsoja ja hämähäkkejä. Hämähäkeille olisi ollut hauska tehdä jalat mustasta piippurassista, mutta tällä kertaa oli tyytyminen huopanauloihin. Tulipa projektissa sentään kokeiltua ensi kertaa kuumaliimapistoolia, joka on jo pidempään odotellut käyttöön pääsyä.

En muista koskaan ennen kaivertaneeni kurpitsalyhtyä, mutta pikkutyypin aloitteesta tuli kokeiltua sitäkin. Lisäjännitystä projektiin saatiin sillä, että ostettiin kurpitsa (liian) hyvissä ajoin. Onneksi jääkaappiin muutamiksi viikoiksi tungettu kurpitsa oli vielä ihan suht siedettävässä kunnossa, kun vihdoin siirryttiin käytännön toteutukseen.

Pikkutyyppi olisi mielellään itse operoinut kurpitsalle silmät ja suun, mutta saatiin lopulta sovittua, että hän tekee suunnitelmat paperille. Niiden mukaan yritin sitten taiteilla käytännön toteutuksen.

Kamala-ARXantai 

Jostain syystä oletin, että lapsille suunnattuja halloween-tempauksia olisi ollut lähistöllä useampiakin. Loppujen lopuksi löydettiin kuitenkin vain yksi, mutta sepä olikin vallan mainio. Savukoneissa, valoissa, noidissa ja muussa asiaan kuuluvassa rekvisiitassa riitti ihmeteltävää pienelle ihmiselle. Tapahtumassa sai tehdä myös oman taikapullon, johon tuli kaikenlaista kimaltavaa ja värikkäitä nesteitä.

Muita mietteitä

Ja tehtiinhän me jossain välissä kekseistä kotikutoisia hämähäkki- ja lepakkoherkkujakin. Kokonaisuudessaan halloweenin vietto jäi kuitenkin aika hajanaiseksi näpertelyksi. Ehkäpä ensi vuonna saadaan pidettyä vaikka kokonainen kahvihetki iltapäivän hämärässä teemaan sopivine purtavineen. Koristeitakin saattaa sitten jo löytyä valmiina, ellei ehditä kaikkia kiviä hävittää siihen mennessä.

Kyllähän tällaisen harmauden keskelle yksi kurpitsajuhla sopii aika hyvin, vaikka juhlan tarpeellisuudesta olisi mitä mieltä.