Ekaa kertaa megassa

Massatapahtumat eivät ole yleensä ensimmäisenä meikäläisen kohdelistalla, mutta tänä viikonloppuna suunnaksi otettiin Haapajärven megatapahtuma: Pull Together Mega Finland 2018. Kyseessä oli siis geokätköilytapahtuma, johon osallistui yli 500 alan harrastajaa (ilmoittautuneita näkyi olleen yli 900).

Käytännössä tämä tiesi viitisen tuntia autoilua sekä perjantaina että sunnuntaina, ja lauantaina eli itse tapahtumapäivänä taidettiin istua autossa vielä enemmän (toki välillä kätköille hypäten).

Etukäteen pelkäämäni ruuhkat ja pitkät jonot loistivat onneksi poissaolollaan, koska tapahtumapisteitä oli ripoteltu laajalle alueelle. Alkuperäinen suunnitelmamme oli saada käytyä edes muutamalla lab-kätköllä (täysin uusi kätkötyyppi meille), mutta hyvien järjestelyiden (ja iänikuisen kovapäisyyden) vuoksi päädyimme käymään läpi kaikki tarjolla olleet 20 kätköä. Näistä etenkin mega-alueen kokeellisemmat viritykset olivat mielenkiintoisia tapauksia ja saivat kummasti vieraatkin ihmiset kommunikoimaan keskenään. Kauempana olleet labit eivät tarjonneet vastaavaa ratkaisun riemua, mutta elämyksiä sai sen sijaan paikoista, joihin kätköt johdattivat.

Sää oli niin loistava kuin se Suomen kesässä saattaa olla. Poutaa ja paistetta riitti alusta loppuun asti, oli oikeastaan jopa melko kuumaa.

Kaiken kaikkiaan saatiin yhden päivän aikana lokattua Mega, lab-kätköjä, pari tradia, mysteeri, letter box, multi, virtuaali ja earth cache.

Tulipahan koettua. Seuraava mega ei varmaan ihan pian vastaan tulekaan…

Samalla reissulla ehdittiin myös pari kertaa (vuokra)mökkijärvelle. Viime vuonna lahjaksi saatu virveli pääsi siten vihdoinkin testiin ja hyvin tuntui toimivan, koska mukaan tarttui heittelemällä kaksi haukea. Haukiputki on nyt jatkunut jo kolme perättäistä kesää. Saa nähdä, tuleeko ensi vuonna jatkoa.