Abstrakti maalaus akryyliväreillä 3-vuotiaan tekemänä

Joulu meni jo, mutta muistellaan nyt vielä yhtä itse tehtyä joululahjaa. Saatiin nimittäin toive pikkutyypin maalaamasta taulusta.
Sinänsä asia vaikutti helpolta toteutettavalta, koska meiltä löytyy jo useampiakin lapsen maalaamia pieniä abstrakteja teoksia. Tällä kertaa taulupohjan koko oli kuitenkin noin 40 x 40 cm, mikä aiheutti yllättäviä haasteita. Pienistä alustoista pikkutyyppi on saattanut maalata tyytyväisenä valkoisia kohtia piiloon, mutta isompi pohja taisi olla vähän turhauttava, koska maalausinto meinasi lopahtaa usein heti alkuunsa.

Nykyään pienen taiteilijan mielenkiinto usein myös hairahtaa itse maalaamisesta muihin juttuihin. On paljon mielenkiintoisempaa esimerkiksi valita värejä, vaihtaa sivellintä ja puristaa maaleja tuubeista kuin levittää väriä maalauspohjalle.

Kuvissa vilahtava maalaus saatiin kuitenkin jouluaatoksi aikaiseksi parilla kolmella maalauskerralla, kun laitettiin luovuus peliin. Lapsi sai valita värit rajatusta valikoimasta (ettei lopputuloksesta tullut täysin musta tai ruskea), puristaa itse värejä tuubeista ja levittää väriä mitä moninaisimmilla välineillä. Maali sai muotonsa muun muassa siveltimien, pumpulipuikkojen, pilttipurkkien kansien, pullonkorkkien ja kertakäyttöhanskojen avulla.

Periaatteena oli, että vain lapsi maalaa tai levittää väriä pohjaan. Aikuiset oltiin lähinnä maalinvartijoita, ettei projektin jälkeinen siivoaminen täysin karannut käsistä.

Mitäköhän se mahtanee kertoa taidemaustani, että lopputulos ei ollut mielestäni ollenkaan hullumpi.