Viimeiset listat (takan edustalle)

Jos laminaatti on saatu lattiaan reilut puoli vuotta sitten, niin muutaman puuttuvan listan ei pitäisi yllättää ketään. Tällä kertaa pidemmän kaavan mukaan mietittiin takan eduslaattojen ja laminaatin saumakohdan peittämistä. Tilanne ennen toimenpiteitä näytti tältä:

Alun perin laattojen ympärille suunniteltiin leveämpää peltikaistaletta, joka toimisi lattian lisäsuojana (koska alkuperäinen lattia oli saanut hieman osumaa kipinöistä). Tällainen hahmotelma tehtiinkin tarkasti mitaten ja piirtäen, mutta homma ei kuitenkaan lähtenyt vauhtiin. 

Projektin venyessä ilmat viilenivät sen verran, että takka piti ottaa jo käyttöönkin. Ja koska näihin päiviin asti lattia on säilynyt ehjänä (ja nykyiset laatat täyttävät vaadittavat suojamitat), niin lopulta päädyttiin ihan peruslistaan. Tilanne toimenpiteiden jälkeen näyttää siten tältä:

Mitään huiman suurta eroahan ei silmä näiden kuvien välillä näe. Jos ennen sai katsella peittämätöntä rakoa, niin nyt voi vilkuilla jiirisahauksen kohdistuksia (ei nähtävissä lähikuvassa ;).

Jos lattian lisäsuojan tarvetta olisi ajateltu ennen laminaatin asennusta, laattojen ympärille olisi voinut suunnitella pienemmistä laatoista lisäkehyksen. Tai mikäli laatat olisivat puuttuneet kokonaan, olisi voinut harkita mittatilaustyönä takaneduslasia (ovat aika kivannäköisiä).

Mutta kai sitä joskus saa mennä sieltä, mistä aita on matalin…