Sytykesipsit

Askartelu (tai ylipäätään minkäänlainen väkertely) ei ole hetkeen mahtunut arjen aikatauluihin. Tai no, rempan jälkikaikuja ja pientä helmeilyä on ollut ohjelmassa tasaiseen tahtiin, mutta ne ovat niin kaukana leikkaa-liimaa-askarteluista, että niitä ei lasketa. Äskettäin tuli kuitenkin vastaa sen verran vinkeä ja lopputulokseltaan hyödyllinen askarteluidea, että oli pakko ottaa sakset kauniiseen käteen.

Projekti alkoi paperisten lautasliinojen ja vanulappujen metsästyksellä (kuvan hirvipaperit on ostettu Globenin turistimyymälästä – ihan tätä varten). Tämän jälkeen servettien päällimmäisestä kuvakerroksesta leikattiin vanulappujen kokoisia ympyröitä.

Ympyröiden leikkaamista lautasliinoista sytykesipsien tekoa varten.

Sitten kaivettiin kaapista vanhat kynttilänpätkät (okei, mukana saattoi olla pari uuttakin yksilöä) ja sulatettiin ne vesihauteessa. 

Kynttilä sulaa kattilassa ja taustalla on valmiita sytykesipsejä kuivumassa.

Varsinainen työn juju saatiin aikaiseksi, kun dipattiin päällekkäin ladotut kuvaympyrät ja vanulaput sulaan steariiniin (tässä vaiheessa pinsetit oli aika jees). Steariini kiinnitti kuvat nätisti ja pyörylät kovettuivat nopeasti voipaperin päällä. 

Valmiita sytykesipsejä kuivumassa.

Ja kun puuhaan kerran alkaa, niin pitäähän sitä tehdä useampi…

Kulhollinen itse tehtyjä sytykesipsejä.

Varsinainen idea paljastuikin jo tekstin otsikossa eli lopputuloksena saatiin sytykesipsejä. Sipsit syttyvät helpoiten, jos niitä vähän repäisee rikki tai niihin leikkaa viillon. Ensimmäistä piti kuitenkin kokeilla ihan kokonaisena… 

Itse tehty sytykesipsi palaa saunanpesässä.