Työkalut järjestykseen varaston seinälle

Yksi tämän vuoden sivuprojekteista oli pienten työkalujen säilytyksen organisointi. Aikaisempi tapa säilyttää työkaluja hyllyillä johti tasaiseen tahtiin sekalaisten tavaravuorten syntymiseen, joten jotain muuta piti keksiä.

Onneksi erillisen puuvajan rakentaminen jätti varaston nurkkaan juuri sopivasti tyhjää tilaa, jotta päästiin ideoimaan uutta ratkaisua.

Kaikki alkoi tietenkin seinien maalauksella. Sen jälkeen sommiteltiin mielessä ja paperilla säilytysseinän osia jos jonkinlaiseen järjestykseen, kunnes päädyttiin tähän:

Työkaluseinän asennus alkuvaiheessa.

Näin jälkikäteen tuntuu taas itsestään selvältä, että työkaluseinän alle kuuluu pieni ja tukeva pöytätaso, jonka ääressä voi tarvittaessa työstää jotain tai johon voi kätevästi laskea asioita odottamaan paikoilleen laittoa. Tai oikeastihan tämä on se paikka, johon jatkossa kertyy ne tavaravuoret.

Valmis työkaluseinä.

Säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa, joten hyllyjä laitettiin pöydän ylä- ja alapuolelle. Katonrajassa on tietysti tarkoitus säilyttää tavaroita, joita ei tarvita kovin usein.

Viimeisten tavaroiden paikoilleen laitto jäi vähän kesken tällä projektikaudella, joten siksi kuvissakaan ei ole vielä kaikki nätisti ojennuksessa. Ensi keväänä sitten jatketaan tämän tilan parissa.

Työkalut järjestyksessä seinällä.

Ja hetken aikaa kuvittelin, että korkeammalla olevat työkalut saisivat olla rauhassa pieniltä ja uteliailta käsiltä, mutta toisin kävi…