Rengaskeinu vanhasta autonrenkaasta

Viime vuonna tuunatussa keinutelineessä on edelleen vauvakeinu kovassa käytössä, mutta silti sormet jo syyhysivät rengaskeinuprojektin pariin.

Aluksi mietin renkaan maalaamista, jotta siitä ei lähtisi tahroja keinujien vaatteisiin, mutta lopulta päädyimme pikkutyypin kanssa vain pesemään renkaan mahdollisimman hyvin. Köydeksi oli bongattu jo aikaisemmin SA-kaupasta paksua kiipeilyköyttä, joka on väriltään mukavan hillittyä.

Itse tehty rengaskeinu.

Köysi pujoteltiin renkaan läpi siten, että homma hoitui yhdellä pitkällä pitkällä. Tällä tavoin rengasta on helppo suoristaa, jos se vinksahtaa vähän vinoon ajan kuluessa.

Renkaan pohjaan porattiin myös muutama reikä, että sadevesi ainakin suurimmaksi osin valuisi pois ennemmin kuin myöhemmin.

Itse tehty rengaskeinu.

Jotta vauhtia riittäisi ja köysikin kestäisi paremmin, köyden kiinnityskohtaan laitettiin metallivahvikkeet. Osat tuli napattua joskus mukaan remppakaupan poistolaarista, joten aika näyttää, kuinka hyvin osat kestävät ulkoilmassa.

Rengaskeinun köyden metallivahvike.

Testikeinunta osoitti sen, että metalliosa klonksahtaa helposti vähän pois paikoiltaan, joten myöhemmin on vielä tarkoitus laittaa köyteen solmu sen alle. Siihen asti nippuside saa hoitaa homman. Ja kyllä muuten liikkuu keinu livakasti eikä vauhditkaan ihan hetkessä katoa, kun tällä virityksellä kiikkuu.

Kirjoittamisen lomassa tuli mieleen tarkistaa vauvakeinun maksimipainoraja. Onneksi se näytti olevan lähteestä riippuen 25-30 kg, joten mikään kiire ei ole kehitellä rengaskeinun rinnalle muuta viritystä.