Tuttinauhoja silikonihelmistä

Ja niinhän minä päätökseni pyörsin, vaikka tein alun perin päätöksen, että en ala väkertää pikkutyypille omin kätösin tuttinauhaa silikonihelmistä. Suurin syy tähän oli se, että en halunnut stressata nauhojen kestävyyden kanssa. Lisäksi en pitänyt ajatuksesta tilata lisää helmiä, kun olin juuri vaivalla saanut ajettua alas lasihelmivarastojani.

Rivi värikkäitä silikonihelmistä tehtyjä tuttinauhoja.

Pikkuherra sai kuitenkin tehtyä selvää jälkeä kaikista kolmesta lahjaksi saamastaan tuttinauhasta, joten oli pakko ryhtyä toimeen. Silikonihelmiset tuttinauhat valikoituivat tekolistalle sen takia, että ne käyvät sopivasti myös puruleluista (koska kaikki kuitenkin päätyy suuhun). Tällä kertaa tilasinkin helmet Kiinan sijaan suomalaisesta nettikaupasta, ja todellakin toivon helmien olevan luvattua elintarvikekelpoista silikonia ilman PBA:ta, PVC:tä, flataatteja tai mitään muutakaan epäilyttävää ainetta.

Vauva ja kasa tuttinauhoja.

Netti oli taas pullollaan nauhojen teko-ohjeita, mutta yhtäkään täysin vakuuttavaa ohjetta en löytänyt. Huvittavimpia (ja turhauttavimpia) olivat ohjeet, joissa neuvottiin: pujota helmet nauhaan ja tee päihin solmut, jotka varmasti pitävät. Niin, ohjetta etsivä lienee todennäköisesti kiinnostunein siitä, miten tehdään nuo tarpeeksi pitävät solmut.

Rivi värikkäitä silikonihelmistä tehtyjä tuttinauhoja.

Lopulta päädyin luottamaan omaan intuitioon ja käytin ennestään tuttuja solmuja ulkonäön kustannuksella. Narun pujotin jokaisen helmen läpi kaksinkertaisena, jolloin nauhojen toinen pää sentään säästyi isommalta solmulta ja sojottavilta narun päiltä. Narujen päitä poltin hieman, jotta ne kovettuivat (ja kuumensinpa myös hivenen loppusolmua).

Vauva ja kasa tuttinauhoja.

Tuttinauhojen sallittu maksimipituus on 22 cm (Tukes), mutta mittanauha jäi kaivamatta esille projektin aikana. Yritin kuitenkin olla innostumatta liikaa helmien pujottelusta (joka oli muuten aika työlästä kaksinkertaisen narun takia).

Tuttinauha vauvan käsissä.

Muutaman nauhan tein varsinaisiksi tuttinauhoiksi ja loppuihin voi vaihdella haluamiaan pieniä esineitä. Toivottavasti kestävät käyttöä ja kelpaavat mukaan reissuihin. Hintaa nauhoille tuli (vaivan lisäksi) reilut pari kymppiä. Nopeasti katsottuna tuolla summalla olisi voinut saada valmiita nauhoja 1-2 kappaletta (ja luovuuden ilo olisi tietysti jäänyt kokematta).

Muutamat ylimääräiset helmet pujottelin vielä puisten hahmojen väliin…