Pari sanaa marraskuusta

Marraskuun perusajatuksena on ollut selvitä ajoissa nukkumaan ja ajoissa töihin. Ja siihen se aika sitten onkin mennyt. Toisaalta moinen elämänmeno kuulostaa hivenen (tai vähän enemmänkin)tylsältä, mutta toisaalta tällainen (pääkopan) akkujen lataus tulee välillä ihan tarpeeseen.

Kuukauden teemaan liittyen pidettäväksi osui myös muutama ylimääräinen (aikaisemmin hankittu) vapaapäivä parisen viikkoa sitten. Koska kaikki yli kahden päivän vapaaputket ovat nykyään harvinaisuuksia, piti kyseisille päiville keksiä etukäteen edes vähän ohjelmaa (siis muutakin kuin päiväunia). Ja mikä olisikaan yksinkertaisempi tapa viettää miniloma kuin lähteä isolla paatilla päiväksi Tukholmaan?

Koska isolle kylälle ei ole nykyään usein asiaa, asennoiduimme viettämään reissun alkuun myös puolikkaan päivän Helsingissä. Sää oli sateinen, tuulinen ja kylmäkin, mutta saimme kasaan noin 17000 askelta muutamaa paikallista virtuaalikätköä etsiskellessä. Ulkona rämpimisen lisäksi poikkesimme Ateneumiin (jonne sattui olemaan vieläpä vapaa pääsy!) vilkaisemaan Veljekset von Wright -näyttelyä. Suurin mielenkiinto taisi tosin lopulta kohdistua Ankallisgalleria-näyttelyn helmiin (niin kuin monella muullakin).

Laivamatka sujui kuten laivamatkat yleensä (eli aika kului syöden ja shoppaillen). Tällä kertaa tosin osuimme meluisempaan hyttiin kuin koskaan aikaisemmin (äänimaailma oli hereillä ollessa korvia kiusaava, mutta nykyisillä unenlahjoilla siitäkin selvittiin).

Ruotsin päähän suunniteltu ohjelma sisälsi vuorotellen kävelyä ja metroilua. Kahden virtuaalikätkön ja yhden webcam-kätkön suorittaminen hoitui noin 16000 askeleella (ja viidellä metromatkalla).

Tukholman puolella kätköilyt päättyivät Globenin pallomaiselle areenalle, ja lopuksi kävimmekin katselemassa maisemia Sky View -radan korkeuksista. Vuodenaika ei ollut turistien suosiossa, joten saimme 10 minuutin odottelulla koko pallon käyttöömme.

Kotiin päästyä oli vielä sopivasti vapaata jäljellä, jotta ehdittiin vaihtaa vähän huonekalujen järjestystä ja saada koko kämppä hyrskynmyrskyn (taas kerran). Tuota tavarakaaosta onkin sitten purettu näihin päiviin asti töiden ja unien lomassa (samalla kun kirpparilta on ollut pöytä vuokrattuna). Nyt aletaan vihdoin olla voiton puolella…