Mega Mastojen Loisteessa

Viime viikonloppu pyörittiin Lahdessa geokätköillen, koska Askotalon Torille oli pistetty pystyyn Mega-tapahtuma Mastojen Loisteessa. Idea osallistumisesta saatiin jo kuukausia sitten, vaikka etukäteen kätköilyreissu vauvan (9 kk) kanssa vähän mietityttikin.

Loppujen lopuksi reissu sujui varsin hyvin. Pääkallopaikalla hengailun sijaan keskityimme ympäri Lahtea ripoteltujen lab-kätköjen etsintään ja viikonlopun aikana selätimmekin kokonaan neljä adventurea (yhteensä 35 sijaintia). Lauantaina toki tutustuimme myös tapahtumapaikan erikoisempiin lab-kätköihin, jotka olivat etsittävissä vain tuona yhtenä iltana/yönä. Illan Valoa kansalle -adventuren suoritusasteeksi saimme 7/10 ja Tekniikka haltuun -pisteistä kävimme läpi 5/10.

Varsinaisen tapatumapaikan labit ovat yleensä hivenen turhan ruuhkaisia omaan makuuni, joten siksi yksikin suoritettu erikoisempi lab on aina pieni saavutus. Tapahtuman näyttää lokanneen tällä hetkellä yli 1200 osallistujaa, joten ei ihme, että illan 20 kätköllä riitti vipinää. Monen kätkön hienous aukesi kokonaisuudessaan oikeastaan vasta vähän myöhemmin, kun niitä ehdittiin jälkeen päin enemmän pureskella.

Illan erikoisuuksiin sisältyi muun muassa kaksi heijastinpolkua (joita kävellessä luultiin hetken aikaa joutuneemme ikuiseen limboon Lahden mäkiseen maastoon), heijastavien sanojen etsintää, UV-valon ja QR-koodin ihmeitä sekä langattoman verkon bongausta.

Kätköjen välillä liikuttiin pääosin kävellen ja vauva kulki mukana kantorepussa (lauantaina reilut 10 km ja sunnuntaina reilut 5 km). Rattaatkin olivat reissussa mukana ja niiden käyttö olisi voinut vähän keventää urakkaa, mutta käytännössä kantoreppu oli helpoin vaihtoehto.

Hotellin kanssa koimme pienen yllätyksen, kun hyvissä ajoin Scandicista buukattu huone olikin muuttunut yöpymiseksi GreenStar-hotellissa. Jotenkin olisi olettanut moisesta muutoksesta ilmoitettavan huoneen etukäteen varanneille. Sama rakennus oli kuitenkin kyseessä, omistaja vain vaihtunut. Pieni miinus siitä, että kahdelle aikuiselle ja lapselle varatussa huoneessa oli kylpypyyhkeet vain kahdelle.

Ai niin, törmäsimmepä yllättäen myös Geocaching HQ:n edustajaan Lahden Ristinkirkolla ja saimme tuosta muistoksi Lackey Tagit. Pakko kyllä tunnustaa, että en ollut ennen törmännyt koko lackey-termiin tämän harrastuksen tiimoilta.

Sitten jäädäänkin jännäämään, jatkuuko Mega-putki ensi vuonna.