Listoja sinne, listoja tänne

Jos ihan vain ajattelee kattolistoja, lattialistoja, peitelistoja ja kaikkia muita mahdollisia listoja, niin mieleen saa helposti mitä ihanampia ja koristeellisempia näkymiä. Kun sitten ajattelee näitä samaisia listoja vähän realistisemmin ja ostoaikeissa, niin mieleen tulee lähinnä 12 x 42 x niin-pitkä-että-mahtuu-autoon.

Listavalinnat on siis saatu hahmotettua (suurimpina valintakriteereinä yksinkertaisuus ja hinta). Värinä tulee olemaan tietysti valkoinen ja materiaalina puu (mäntyähän tuo taitaa tupata olemaan) tai mdf. 

Jalka- ja peitelistoina menee 12×42 mm peruslista, mutta huoneiden nurkkiin pitäisi keksiä jotain muuta. Tarjolla olisi ainakin taitelistaa, joka siis nimensä mukaisesti taittuu haluttuun kulmaan. Toisaalta ihan tavallinen neliömäinenkin lista kävisi.

Kattolistat näyttävät järjestäen olevan vähän enemmän muotoa omaavia, mutta mahdollisimman perusmallilla yritetään mennä tässäkin asiassa. Värin valinnassa saa olla melko tarkkana, että listan väriksi osuu lähes sama valkoinen kuin katossa. Paljon valkoisempiakin sävyjä näytti nimittäin olevan tarjolla (yleensä lumi-nimellä). 

Ennen listakauppaan menoa olisi tietysti hyvä myös tietää, kuinka paljon listoja tarvitaan. Vähän laiskasti laskettuna päädyin seuraaviin metrimääriin: lattialista 60 m, peitelista 85 m ja kattolista 70 m (näissä luvuissa ei ole vielä yhtään hukkavaraa mukana). Listoja tarvitsevat nurkat on vielä laskematta, mutta noin 2.5 metriä per nurkkahan siihen sitten menee. 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.