| |

Kirjoituspöytä mittojen mukaan pieneen tilaan

Idea lapsen huoneeseen tulevasta kirjoituspöydästä on ollut kirkkaana mielessä jo pidemmän aikaa. Se lieneekin syynä siihen, että päädyimme toteuttamaan pöytäprojektin pikkutyypin huoneeseen näin aikaisessa vaiheessa. Oikeastihan alle kaksivuotias ei ehkä ihan vielä olisi tarvinnut omaa työpistettä huoneeseensa.

Ajatuksena oli saada pieneen tilaan mahdollisimman paljon pöytäpinta-alaa siten, että pöytä olisi kuitenkin mahdollisimman eleetön eikä tukkisi koko huonetta. Tähän lopputulokseen päästiin, kun pöydästä tehtiin melkoisen pitkä (2 m) ja kapea (47 cm), ja pöytä kiinnitettiin kiinteästi seinään.

Alun perin olin ajatellut pöytälevyksi jotain vaaleaa laminaattilevyn jämäpalaa, mutta sopivan tammilevyn sattuessa kohdalle päädyimme siihen. Puhdas puupinta kaipasi sitten tietysti jotain suojaa ylleen ja ehdinkin jo googletella monenmoista puuöljyä ja öljyvahaa, kunnes pengoin omista varastoista kaksi vanhaa lakkapurkkia. Lopulta valinta tehtiin värittömän lakan ja vaaleaksi sävytetyn lakan välillä. Näistä vaalea sävy houkutteli, mutta koelakkaus osoitti värittömällä lakalla syntyvän huomattavasti siistimpää pintaa.

Pöydän jalat tehtiin siististä kakkosnelosesta, jota jäi autotallin nurkkiin leikkimökkiprojektista. Näidenkin pintaan löytyi valkoinen maali varastojen jämistä.

Alla näkyy huoneen nurkka ennen pöytää. Ikkunan alla oleva patteri estää useimpien huonekalujen sijoittamisen juuri tuohon kohtaan, joten pöytä ei vie huoneesta minkään muun huonekalun potentiaalista paikkaa. Pistorasiakin sattui sopivasti kohdille ja pöytään sahattiin valmiiksi kolo johtoja varten. Eiköhän tällekin pöydälle joskus tietokone eksy.

Kakkosnelosten lisäksi pöytää tuettiin yhdellä metallikulmalla, joka ei kuitenkaan ole istumisen tiellä, vaikka juuri siihen kohtaan sattuisi tuolinsa laittamaan.

Sittemmin olen ehtinyt maalata nuo pöydänjalat vielä kertaalleen niiden ollessa jo paikoillaan ja samalla tuli maalattua valkoisiksi myös kiinnitysruuvien päät.

Kaikki projektit, joissa joutuu tekemään seiniin uusia reikiä, aiheuttavat aina etukäteen pientä hermoilua, mutta onneksi tälläkään kertaa ei tarvinnut katua lopputulosta. Pöytä toimii tilassa juuri niin kuin toivottiinkin.

Tällä hetkellä istuimina saavat luvan toimia nurkista löytyvät sekalaiset tuolit ja jakkarat. Panostetaan parempaan työtuoliin sitten, kun pikkutyyppi vähän kasvaa.

Seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä ikkunan viereen seinälle mahdollisimman paljon säilytystilaa kirjoitus- ja askartelutarvikkeille, jotta ne eivät ajelehtisi pöydällä viemässä tilaa. Tarvetta kyseiselle säilytyssysteemille ainakin on. Sen on osoittanut joulukorttien askartelurumba, johon herra 1 v 9 kk on ottanut innokkaasti osaa.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *