Kesän 2021 remppalista – En malttaisi enää odottaa!

Kohta päästään taas kaivamaan työkalut varastoista ja hamstraamaan autotalli täyteen puutavaraa. Tuntuu oikeastaan kauhean kaukaisilta ne ajat, jolloin eurot valuivat vaatekauppoihin ja kauppakeskuksiin, kun nykyään rahat tulee kannettua rautakauppoihin. Ja olen tietysti tosi hyvä vakuuttelemaan itselleni, että kyllähän omaan kotiin kannattaa aina panostaa. Iso liukumäki takapihalla on varmasti paljon järkevämpi hankinta kuin kymmenen paria kenkiä, vai mitä?

Tämän kesän suurin ja tärkein remppaprojekti on vaja. Saman katon alle olisi tarkoitus mahduttaa puuvarasto, pyörävarasto, puutarhavälinekaappi ja pikkuisen säilytystilaa sekalaiselle roinalle. Kokonaisuuden tulisi sopia pihapiiriin ja muistuttaa mielellään hivenen sellaista söpöä siirtolapuutarhamökkiä. Ajatus kuulostaa ehkä hivenen epäilyttävältä näin aukikirjoitettuna, mutta visioni vajasta on ollut vahva jo viime kesästä lähtien. Talven aikana onnistuin karsimaan suunnitelmasta suurimmat rönsyt pois, mutta vieläkin pidän kiinni ikkunarivistöstä, josta tulee mieleen pikkumökin valoisa kuisti. Ja hyvä niin, koska olen jo ostanut autotallin puolilleen vanhojen ikkunoiden karmeja. Ikkunalasien sijaan olisi tarkoitus kuitenkin laittaa vajaan lähinnä pleksejä.

Kun vaja on saatu kasaan, olisi tarkoitus maalata aikaisemmin puuvarastona toiminut tila. Tällä hetkellä elää ajatus, jossa tuohon vapautuvaan tilaan tulisi jonkinlainen kuntoiluhuone. Samalla pitäisi oikeastaan käydä vielä kerran läpi koko talon yhteydessä oleva kylmä varasto.

Autotallin takaseinustalle on ajateltu tehdä uudet hyllyt. Nyt siellä on kapeat hyllyt ja metallinen hyllynkannatinjärjestelmä, mutta uusi systeemi ajateltiin tehdä ihan kakkosnelosesta ja laudasta mittojen mukaan (syvät hyllyt seinästä seinään).

Etuoven vieressä olevat pömpelit (ilmalämpöpumppu ja radonimuri) olisi kiva saada edes osittain katseilta piiloon. Erillisen kotelon sijaan voisi kuitenkin saman tien tehdä etuoven lipan alle vähän suojaisamman tilan, jotta lumikaan ei pääsisi talvella niin hyvin valtaamaan alaa oven edestä.

Terassin reunaan voisi nikkaroida pienen katoksellisen tilan, jossa halutessaan mahtuisi juuri ja juuri istumaan, ja jossa voisi säilyttää ulkokalusteita esimerkiksi talvella.

Jos kaikesta edellä mainitusta sattuisi jäämään puutavaraa yli, olisi kiva suunnitella roskiskatos.

Eikä pidä unohtaa, että jossain välissä voisi maalata talvella kyhätyn pikkuautohyllyn ja rakentaa uuden säilytyshyllyn vähän isommille leikkiautoille.

Ai niin, yksi sängynrunkokin olisi suunnitelmissa. Vielä kun osaisi päättää, suunnittelisiko runkoon integroitua säilytystilaa vai ei.

Kunpa pääsisi jo aloittamaan! Pitää nyt ensin kaivaa kuitenkin esille ruutuvihko ja kynä, jotta saa vajasuunnitelmat paperille. Ja sitten odotellaan, että lumikasat sulaisivat takapihalta.