Itsepähän kysyin

Minä: Mitä haluaisit joululahjaksi?

Melkein 2-vee: Paketin.

Minä: Mitä siellä paketissa pitäisi olla?

Melkein 2-vee: Peräkärry.

Minä: Minkälainen peräkärry?

Melkein 2-vee: ISO!

Minä: Mikä sitä peräkärryä vetää?

Melkein 2-vee: Traktori.

Ensin meinattiin luistaa tästä toiveesta, koska sopivaa peräkärryehdokasta ei tuntunut löytyvän ja nurkissa on jo useampi päälle istuttava lelu. Sen sijaan hankittiin kasa vähän spesiaalimpia pikkuautoja, pari pakettia peruspikkuautoja, kauko-ohjattava rekka (jonka kippimekanismi osoittautui hitiksi) ja täydennystä junarataan.

Mutta sitten, viime hetkillä ennen jouluaattoa löytyi se ISO peräkärry ja traktori. Olivat vieläpä tarpeeksi hyvässä alennuksessa, jottei mennyt lahjabudjetti ihan överiksi. Vaikka en kyllä voi kieltää, etteikö meidän pikkutyyppi olisi saanut vähän liikaa lahjoja. Sama silti toistetaan varmaan joka vuosi, jos vain voidaan.

Plaston polkutraktori ja peräkärry myytiin järkevästi samassa paketissa, kun moni muu valmistaja tuntui myyvän peräkärryt erikseen. Hintakin oli varsin kohtuullinen, koska useat yksittäin myytävät peräkärryt olivat kalliimpia kuin tämä setti yhteensä. Plaston malli ei tietysti yksityiskohdilla koreile, mutta tässä tapauksessa simppeliys on melkein plussaa. Raskii ainakin siirtää menopelin huoletta ulkokäyttöön myöhemmin.

Ostopäätöstä tehdessä (netissä) ja myöhemmin paketin kylkiä tutkiessa en onnistunut löytämään mainintaa, mikä on traktorin suurin sallittu kuormitus. Siinä sitten jo traktorin kyydissä istuessani huomasin paketin pohjasta maininnan 60 kg:n enimmäiskuormituksesta. Tieto oli varsin positiivinen yllätys, koska monessa menopelissä painoraja on huomattavasti alhaisempi. Plastolla voi siis äitikin huoletta kurvailla ympäri olohuonetta samalla kun pikkutyyppi potkuttelee mopolla…

Kaksivuotias oppi jo kummasti ymmärtämään pakettien päälle, kun niitä vähitellen kaivettiin kätköistä aaton lähestyessä. Joulupukkinaamarikaan ei herättänyt suurta kauhistusta, kun pukilla oli lahjapaketti kädessä.

Ja osaa muuten parivuotiaskin sanoa jo komeasti peRäkäRRRRRy. Oppi varmaan r-kirjaimenkin ihan vain tämän tärkeän sanan vuoksi 😄